Mack by Mackmyra

MACK by Mackmyra – ny svensk single malt

Nu presenterar Mackmyra en ny svensk singlemaltwhisky med sikte på en yngre generation whiskydrinkare. MACK by Mackmyra är en tolkning av Mackmyrawhisky med en smakrik, ungdomlig och fräsch karaktär med toner av vanilj, som lämpar sig att drickas som den är eller i cocktails.

I Sverige finner vi ett av världens renaste vatten, filtrerat till perfektion sedan istiden. Det är ingen slump att destilleriet ligger bredvid en rullstensås med ständig tillgång till kristallklart vatten. Svenskt korn utvecklar en speciell sötma under sommarens långa dagar, en sötma som blir till en av grundstenarna i whiskyn.

OM MACKMYRA

En stor del av Mackmyra whisky lagras på ny svensk ek. Den svenska eken växer långsamt i vårt hårda klimat och ger whiskyn en kärvare smak än amerikansk ek. För att få ut maximalt med smak använder man dessutom bara nya fat. Whiskyn får en eldig kryddighet som balanseras upp av en sötma lik karamelliserat socker.

Idag framställs whiskyn med samma upptäckarglädje och experimentlusta som vid starten 1999, men i ett av världens modernaste destillerier. Den tillverkas enligt konstens regler, men man gör den på sitt egna vis och med svenska råvaror. Att framställa whisky utan tillsatser och med så lite miljöpåverkan som möjligt är en självklarhet.

Mack by Mackmyra Tunnor Bodaas

Mack by Mackmyra Fjaederholmarna

Mack by Mackmyra Kopparpannor

Mack by Mackmyra ekstav

Mack by Mackmyra

Mack by Mackmyra

För att passa sin prisklass skiljer MACK by Mackmyra sig från Mackmyras ordinarie sortiment – invändigt som utvändigt. Whiskyn är lagrad på 200 liters Bourbonfat i fem år, är kylfiltrerad. Den passar utmärkt att dricka som en traditionell whisky, med is ”on the rocks” eller som bas i en whiskycocktail med sodavatten. Flaskans design är stilren, snygg och modern.

– Med MACK by Mackmyra ger vi fler möjligheten att upptäcka Mackmyra. Vår förhoppning är att nå nya målgrupper, marknader samt nya användningsområden. MACK by Mackmyra har fått en egen design och form. Whiskyn vänder sig framförallt till en yngre generation whiskydrickare och är en partywhisky som passar med is, soda och i drinkar,

Susanne Tedsjö, försäljnings- och marknadschef, Mackmyra Svensk Whisky.

Mack by Mackmyra_vanitystudios_Björnstierne

Färgen är vackert guldgul med drag mot gyllene karamell. Doften är fruktig & med aromer av kanderad mandarin och gråpäron. Den har en lätt vaniljig ek med en lätt kryddighet & svaga drag av mild rökighet med milda toner av fänkål, torkade enbär och Bourbon-vanilj. Smaken är friskt fruktig med en ungdomlig och kryddig karaktär av päron, jod & vaniljfudge(!). Den avslutas med en finstämd ton av färska valnötter. Snyggt polerat & balanserat!

Björnstierne Antonson – sommelier

MACK by Mackmyra finns från den 1 oktober 2015 i Systembolagets beställningssortiment.

Vår egen Riddare. Björnstierne är sommelier och älskar, skriver och utbildar om vin men kallar sig inte vinrecensent. Hjärtat slår ett helt fyrverkeri extra för den ädla drycken Champagne.