Saltsten från Himalaya lyfter smakerna för sommarens grillmiddagar

Trenden är att hitta på nya kul sätt att tillaga mat. Sommaren 2015 har bjudit på en rad roliga accessoarer och verktyg vid grillen från olika leverantörer. Från Himalayas innersta kommer saltstenen som erbjuder nya sätt att tillaga och servera sommarens goda mat. Saltstenen lyfter fram råvarornas naturliga smaker och ger fin saltbalans och karaktär.

Helt naturligt

Saltstenen från Himalaya är helt naturlig och kan användas som en stekplatta på spisen eller grillen. Mat som tillagas på den får en balanserad sälta som lyfter fram de naturliga smakerna. Kött, fisk, skaldjur eller grönsaker kan tillagas på saltstenen direkt på grillen.

Saltsten_BBQ

Saltstenen kan också värmas upp för att användas som teppanyaki eller täljsten på bordet, för att steka små bitar kött, fisk och skaldjur. Eller användas kyld för servering av sushi, sashimi, carpaccio och ost. Lax och annan fisk kan gravas mellan två block, insvepta i smörgåspapper i kylen.

Används under flera år

Det mineralrika Himalayasaltet ger maten en fin sälta och minskar risken för översaltning vid tillagning av maten. En saltsten som tas väl om hand kan användas under flera år. Saltet är nämligen naturligt bakteriedödande och kräver därför endast enkel rengöring efter användning. Stenen skrubbas med diskborste eller svamp, sköljs och torkas väl.

Saltsten_Servering

Saltstenen marknadsförs av Vikingsun som säljer premiumprodukter för det privata och professionella köket.

Rosa bergsalt från Himalaya

Ett roligare alternativ till saltkaret på det dukade bordet är att ställa fram en klimp rosa bergsalt från Himalayas urberg tillsammans med ett rivjärn. Då kan var och en av dina gäster riva på valfri mängd salt på sin mat vid servering. Placera saltsten och rivjärn i bordsstället av ek. Det är klart att det kommer att bli ett samtalsämne kring matbordet.

Himalaya salt_rivjärnPresentförpackning med saltsten, rivjärn i rostfritt stål samt ställ i obehandlad ek, finns hos Verner & Verner

Lycka till med sensommarens härliga måltider!