Spin My Planet – ny app sätter snurr på bloggvärlden

Spin My Planet är en ny fotoapp som nu börjar upptäckas på sociala medier samt av foto och e-handelsindustrin. Lyx.se träffade grundaren Michael Sosinski som visade och berättade om hur den nya appen fungerar. Kort och gott, kan man säga att det är en slags mesh av stillbilds- och videoapp.

Michael Sosinski har sina rötter inom mode och produktfotografi och har sedan länge specialiserat sig inom interaktiv 360° fotografi vilket gav idén om att skapa ”Spin My Planet”. Inspirationen och drivkraften har delvis kommit av dagens ungdom som konstant driver innovationen framåt.

spin my planet

Spin My Planet har ­­som mål att förbättra upplevelsen av bilder på sociala medier, bloggar, hemsidor och för hela e-handelsindustrin. Appen sägs kunna bli det nya alternativet, eller komplementet, till Instagram.

Gör en spin – aktivera dina bilder

Då undrar du vad appen gör så klart! Spin My Planet har gjort det möjligt att kunna skapa rörliga och interaktiva bilder. En så kallad ‘spin’ är mellan 2-20 bilder som aktiveras genom att dra fingret i sidled (swipe) över bilden. Spin My Planet är den perfekta kombinationen mellan en stillbild och en video, den gör dina stillbilder levande. De så kallade ‘spin-bilderna’ kan delas på sociala medier och kan enkelt bäddas in på bloggar, hemsidor, onlinetidningar, och webshoppar.

App_Spin My Planet

Spin My Planet har sedan lanseringen i augusti 2014 snabbt vuxit och har redan ett team som sträcker sig mellan Sverige, England, Holland och USA.

Nu går resan till drömmarnas stad, LA, där Spin My Planet presenteras för Hollywoodeliten

Appen utvecklas hela tiden och kommer senare i höst att erbjuda möjligheten att även skapa interaktiva spin-bilder med en vanlig system eller kompaktkamera.

Lisaplace, Finest & Adaras.se

Den svenska bloggaren Lisa Olsson som driver bloggen ‘Lisaplace’ var en av de första modebloggarna att använda interaktiva spinbilder på sin blogg. Vid första testet med en ‘spin’ av Lisas outfit i hennes blogg, ökade hennes läsares kommentarer med 800%. Ida på Adaras Blogazine använder också appen.

Spin my planet_Adaras

Michael ser ljust på framtiden för Spin My Planet. Spin My Planet har sedan hunnit samarbeta med partners såsom taxibolaget Über, kokosdrycken Vita Coco och jeansmärket JBrand.

Lyx.se gillar de som vågar och som uppfyller sina drömmar. Var med på resan med Spin My Planet.