Halloween – 7 saker att göra medan barnen går Trick or Treat

Det har höstat till sig ordentligt. Halloween närmar sig med stormsteg och sveper med sig sjok av pumpor, spindelväv och konstgjort blod. Detta är verkligen barnens helg, med skräckfilmer, fester och “trick or treat”. Men vad ska den vuxna delen av befolkningen hitta på under tiden? Lyx-redaktionen slog sina relativt kloka huvuden ihop och här är våra förslag på vad man kan njuta av om man inte vill klä ut sig till vampyr eller leka “bus eller godis”.

Myskväll i soffan

Kanske är du frusen och melankolisk till sinnet, funderar vår skribent och vinexpert Björnstierne. Tänd en brasa, svep in dig i en lyxig designerfilt och koppla av till tonerna av Bobby Womack som sjunger ‘Across 110th Street’. Till detta, öppna ett riktigt gott vin, och drick i långsamma, njutningsfulla drag. Björnstierne rekommenderar  2010 Domaine de la Janasse ‘Châteauneuf-du-Pape.

Öppen eld

Spontanfira med bubbel

Varför inte lyxa till det lite med en flaska bubbel under denna sinistra afton? Ärligt talat finner vi det snarare svårt att hitta skäl att inte dricka champagne i tid och otid. Redan Napoleon insåg för övrigt värdet av detta och lär ha sagt att ”i segerrus förtjänar man champagne och i nederlaget behöver man champagne”. Björnstierne rekommenderar Charles Heidsieck Brut Réserve.

charles-heidsieck

Eat out

Ett glas vin i soffhörnet i all ära, men varför inte ta vara på årets kusligaste fredagskväll och våga sig ned på stan för en icke hemlagad middag. Lyx-redaktionen släntrar gärna över till Restaurang Pastis i Gamla stan och drömmer oss bort till Paris och MontMartres höjder. Välj din favoritkrog runt hörnet och drar det ut på tiden kanske du får ringa in svärföräldrarna som får ta över efter barnens godisrunda.

Ta hand om pumpan

Allt vanligare blir det att även i Sverige dekorerar med pumpor och annat som tidigare mest skedde på andra sidan atlanten, men har du ägnat dig åt att skära ut pumpor som läskiga ansikten i olika former ar du förmodligen en drös pumpakärnor som är synd att kasta. Dess kärnor kan med fördel rostas i ugnen tillsammans med lite olivolja. Strö sedan salt över och mumsa som goda snacks. Nyttigare än chips dessutom.

Pumpakärnor

Tänd ett ljus

På lördag, Alla Helgons Dag, kommer många av oss att gå till kyrkogården för att tända ett ljus för någon vi saknar. Levande ljus gör verkligen gott för själen så här i höstmörkret och vi älskar de ultralyxiga doftljusen från argentinska Fueguia 1833 tillverkade av ekologiskt sojavax, speciellt Conquista som har doft av enbär, ceder och bergamott.

Fueguia_Conquista

Hemma-Spa

Unna dig lite egentid med ett varmt bad, en återfuktande ansiktsmask och ny färg på tånaglarna. Avedas härliga kroppsvårdsserie Stress-fix har en doft som ska hjälpa till att dämpa stress, något som kan göra gott denna spöklika kväll.

Aveda Stress Fix Soaking Salts

Godis för vuxna

Det är klart att man själv kan bli sugen när de små spökena kommer hem med ett lass godis som de med stor moda samlat ihop under sin rundtur. Vill man inte nalla av deras, kanske man borde se till att ha eget vuxengodis till hands. Lyx.se rekommenderar de ljuvliga pralinerna som Ulrica Grahl på Idérika i UpplandsVäsby så hantverksmässigt tillverkar av finaste choklad och godaste smakerna. Unna dig din egen favorit.

Iderika_praliner

Vi önskar alla, stora som små, en läskigt rolig Halloween och en mysig hösthelg

COMMENTS
  • Verkligen skarpsinnigt jobbat! Jag avgudar synsättet

    2015-03-29

Sorry, the comment form is closed at this time.