The Pibale, hybridcykel av Philippe Starck

Philip Stark presenterar; THE PIBAL”, en cykel-kickboard

Bordeaux är en av Europas cykeltätaste städer och för något år sedan gjordes en enkät bland invånarna inför att staden skulle utöka sitt program med lånecyklar. 300 svar med fräscha idéerna och synpunkter kom in.

Idéer som Philip Starck har införlivat i en helt nydesignad och nyskapande cykel som påstås vara den “ideala stadscykeln”, The Pibal. Philippe Starck har länge varit engagerad i ekologiska frågor och förändringar i vår omvärld, så att skapa ett bra ekologiskt och populärt transportmedel för stadsmiljö passade honom utmärkt. “Precis som en ål som böljar och leker i strömmen, är Pibal ett svar på en ny urban ergonomi.” säger Philippe Starck.

Den ergonomiskt utformade cykeln gör att du orkar trampa långa sträckor. Men finessen är att det inte bara är en cykel. Det är en hybrid. När du inte orkar trampa längre använder du den istället som en kickboard, vilket också tillåter att den används på gågator och andra ställen där en vanlig cykel inte är tillåten. Plattformen i insteget gör det även lätt att leda ett barn på cykeln.

Uppdraget fick Starck av Alain Juppé, borgmästare i Bordeaux och cykeln kommer att tillverkas av Peugeot. Den trendiga cykeln levereras som standard med pedaler och stora gula hjul. För packning och kassar är den stora cykelkorgen på Pibal perfekt. Ambitionen är helt enkelt att få fler att lämna sina bilar hemma nästa gång de ska ut på stan och shoppa – och istället låna en Pibal

Under sensommaren kommer de första 300 Pibal-cyklarna att levereras till Bordeaux, där det sen står fritt för var och en att använda de efter eget önskemål.