Sugar, klocka från de Grisogono

Sugar – klockan som hyllar sötma och färg

Sugar är en ny kollektion damklockor av Fawaz Gruosi med kvinnlig sötma och ljuvliga färger – och en del av den Genève-baserade juveleraren Grisogonos 20-årsjubileum.

Med vågad design och innovativ användning har ädelstenar varit en väsentlig del av Grisogono och deras kreativa process sedan 1993. Den nya kollektionen består av tio extravaganta, avantgardistiska klockor. Designen är typisk Fawaz Gruosis-design – vanvördig, lekfull, rik på färger och oväntade former. Inspirationen till klockan fick han när han såg en kvinna doppa en sockerbit på ett kafé.

Ädelstenarna runt urtavlan, som är sinnrikt rörliga, bildar en gnistrande kaskad av antingen vita diamanter, smaragder eller safirer i orangea eller blå toner. En lyx som kommer att ses bara av bäraren är diamanterna på klockans undersida.

Sugar är juvelerarkonst och kvalitet av högsta klass, i kombination med extrem hantverksskicklighet. Juvelernas infattning döljer rörelsernas mekaniska detaljer på ett utmärkt sätt. Klockan kan anpassas med urtavla i matchande pärlor eller pärlemor samt armband ton-i-ton.

“Jag ville designa en lyxig klocka för att uttrycka varje kvinnas exceptionella kvaliteter: kvinnlighet, mjukhet, briljans, lekfullhet och elegans”, säger Fawaz Gruosi. Dessutom ville jag ha rörliga moment i ädelstenarna på denna feminina klocka. De kvinnor jag skapar för aktiva och sociala, oavsett om de är i jeans på en nattklubb eller i lång klänning på operan. De är i perfekt harmoni med de rörliga ädelstenar.

Prislappen är drygt 106.000 € och den officiella presentationen av klockan sker på Baselworld 2013 i slutet av april.