Den klassiska treenigheten. Trinity Twist, en ny ring från Cartier

Året var 1924. På begäran av den mytomspunna franska författaren, poeten, konstnären och filmaren Jean Cocteau, som önskade sig en unik ring, designade Cartier de allra första smyckena i The Trinity Collection som en symbol för treenighet. Cocteau upphöjde ringen till kultstatus och hade snart ett originellt sätt att bära ringen. Inte bara en, utan två på samma finger.

Ringen är idag en klassiker och den harmoniska kombinationen av guld i tre olika färger symboliserar treenigheten trohet, vänskap och kärlek. Rött guld för kärlek, gult guld för trohet och vitt guld för vänskap.

Nu, 89 år senare, lever den symbolstarka och vackra Trinity Collection fortfarande och nyligen släppte Cartier en sin tredje version av den, Trinity Twist, med ringar, halsband, armband och örhängen med pärlor och diamanter som inslag i designen. Det är sötvattenspärlor i fantastiska toner av grått, violett, orange och vitt tillsammans med en guldpärla från Australien och ljusa pärlor från Söderhavet.

Om jag ändå hade fått en Trinity ring i julklapp …

 

 

Foto: Vincent Wulveryck © Cartier 2010