Man ska vara som en brumbjörn i år

Med hösten här och den arktiska iskyla som utmärker detta land snart över oss börjar det bli dags att fundera över lämplig klädsel för att överleva de kommande månaderna. Det mest uppenbara och nödvändiga plagget just nu är överrocken. Den får gärna vara riktigt varm och gosig. Om man kollar på vad de stora modevaruhusen just nu roar sig med så är det mycket fårskinnskragar och mycket päls. Just det sistnämnda är inte att rekommendera. Mest för att det är så bittert att få färg kastad på sin nya 30 000-kronorsrock av militanta veganer, men också på grund av att pälsindustrin är en bransch präglad av högst tveksam moral.

Om du ändå är ute efter pälskänslan, och samtidigt känner att det här med att se kramgod ut är helt rätt i år, så är denna säsongs investeringsobjekt givet: Richard James överdimensionerade alpackaullrock. För lite drygt 14 000 spänn hos den eminenta webbutiken Mr Porter får du möjlighet att se ut som en distingerad brunbjörn, och på köpet hålla dig riktigt varm. För den som letar efter ungefär samma känsla men har en mer begränsad budget kommer ett hyggligt alternativ i H&M:s samarbetskollektion med Maison Martin Margiela, i butik den 15:e november för den som är beredd att köa, i form av en liknande rock för i sammanhanget mer blygsamma 2500 kronor.