Ansiktsbehandling hos Annemarie Börlind i Schwarzwald

I våras hade jag turen att få besöka den tyska, ekologiska kosmetiktillverkaren Annemarie Börlinds fabrik, som är idylliskt belägen i tyska Schwarzwald. Under vår vistelse där bodde vi på hotellet Hotel Therme, Bad Teinach, som ligger i byn Bad Teinach, ett par kilometer från Calw, där fabriken är belägen.

Förutom att få se de fina fabrikslokalerna samt lära oss om produkterna, formulering, nyheter och företagets historia fick vi även chansen att prova på en ansiktsbehandling, och den tänkte jag berätta lite mer om här.

annemarie börlind ansiktsbehandling terrass

Utsikt från den fina terrassen utanför hotellets gym- och relaxavdelning.

Behandlingen utfördes i det rofyllda spat på Hotel Therme. Rummet är ljust, med en lugn och behaglig ambiance och jag börjar slappna av direkt när jag lägger mig på bädden. Efter en kortare hudanalys inleds behandlingen med rengöring, där terapeuten använder sig av en uppfriskande rengöringsgelé från märkets serie Energy Nature, som är anpassad för yngre hudtyper och lanserades i januari i år.

Rengöringen följs av en enzympeeling, som också är en nyutvecklad produkt, där effekten förstärks av en mjuk roterande borstmaskin. ”Snörp ihop munnen”, uppmanar terapeuten, så att hon ska kunna jobba med maskinen över hela ansiktet men utan att riskera att komma åt den känsliga huden på läpparna.

annemarie börlind ansiktsbehandling energy nature

Energy Nature-serien lanserades i januari 2017, är formulerad bland annat med stamceller från black forest rose och riktar sig till yngre hudtyper.

Nästa steg i behandlingen är en väldigt behaglig massage, där terapeuten använder sig av en blandning av Börlinds olika ansiktsgeléer, som är en av mina absoluta favoritprodukter från detta varumärke. Massagen görs med akupressurteknik, och är mycket skickligt utförd, med lätta tryck på exakt rätt ställen, så att musklerna slappnar av på en gång. Geléerna är ganska intensiva i doften, men, precis som för övriga produkter, är det en behaglig och naturlig doft, som man gärna andas in, både under en behandling som här, och hemma framför spegeln.

annemarie börlind ansiktsbehandling beauty shots

Börlinds fantastiska Beauty Shots är en klar favorit hos mig, som boostar huden på olika sätt beroende på vilken sort man väljer.

Efter massagen appliceras Annemarie Börlind Beauty Shot i sorten Sensitive, som också är ganska nyutvecklat och är en väldigt härlig booster för huden. Helt klart en annan favoritprodukt hos mig. Därefter blir det ytterligare en lättare massage, denna gång med en ansiktskräm från Energy Nature-serien.

Näst sista steget i behandlingen är sedan en av de alldeles nylanserade, och dessutom prisbelönta [på in-Cosmetics Global-galan i London, som faktiskt hölls ungefär samma datum som vi var i Bad Teinach], ansiktsmaskerna. I mitt fall Sensitive igen, som är intensivt vårdande och får verka in ett litet tag innan den försiktigt torkas av med en våt, varm handduk.

annemarie börlind ansiktsbehandling spa

Ansiktsbehandlingen utfördes i det fina, harmoniska spat på Hotel Therme.

Innan behandlingen avslutas lägger terapeuten på ansiktsgelé och dagkräm från Energy Nature-serien och sedan är jag redo att möta dagen. Huden har fått mycket fukt men även aktiverats i sina naturliga processer genom exfoliering, massage och verksamma ingredienser. Resultatet är en återfuktad och ren hy, som är jämn och fin i sin färgton och ser hälsosam ut, med naturlig lyster. Jag bestämmer mig direkt för att hoppa över makeup på kvällens middag och bara njuta av att ha en naturlig, fräsch look – vilket känns väldigt lyxigt.

Foto: Johanna Bergström

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *