Lyx.se testar ansiktsbehandlingen Dermo Peeling från Mary Cohr

Mary Cohr Dermo Peeling featured

I slutet av september lanserade det franska salongs- och aromaterapimärket Mary Cohr en helt nyutvecklad ansiktsbehandling, Dermo Peeling, och jag fick chansen att förhandstesta den under Hud- och kosmetikmässan i början av månaden. Märkets monter låg precis vid den stora tävlingsscenen och där välkomnades jag av Nathalie Perron från Beauty International, som representerar Mary Cohr och dess systermärke Guinot i Sverige.

Nathalie berättar att, i och med att jag har valt en morgontid för min behandling, så är jag faktiskt den allra första, förutom hudterapeuter och de som jobbar direkt för Mary Cohr, att testa nyheten. Spännande!

Mary Cohr Dermo Peeling logo

Mary Cohr säljs endast på professionella salonger och är kända för sin kombination av aromaterapi och resultatinriktad hudvård.

Behandlingen börjar med en kortare rengöring. Jag är helt osminkad och har bara lite dagkräm och ögonkräm på, så det går relativt snabbt. Därefter lägger Nathalie ett lager ögonkräm kring läppar och ögon, för att skydda den känsliga huden där från den syramask som ska användas i nästa steg.

I motsats till många andra syror som används i hudvårdsprodukter skapar fytinsyra inte inflammation i huden, utan har istället en inflammationsdämpande effekt, vilket ger en skonsammare typ av verkan, som exfolierar milt och även jämnar ut hudens pigmentering.

Syramasken är baserad på fytinsyra, ett slags PHA-syra utvunnen ur riskorn, som är mildare än både AHA- och BHA-syror. Nathalie berättar att fytinsyra finns naturligt i bland annat sädesslag och andra växter som har någon typ av skal. I motsats till de flesta andra syror som används i hudvårdsprodukter skapar den inte inflammation i huden utan har istället en inflammationsdämpande effekt, vilket ger en skonsammare typ av verkan, som exfolierar milt och även jämnar ut hudens pigmentering.

Mary Cohr Dermo Peeling algmask

Fytinsyramasken exfolierar milt och jämnar ut hudens pigmentering. Foto: Nathalie Perron

Syramasken ska ligga kvar i ungefär tio minuter totalt. Det pirrar lite i huden men gör inte ont och Nathalie förklarar att pirrandet uppstår i områden där man tenderar till yttorrhet, och beror på den process där huden går ned i PH. På de ställen där det pirrar applicerar hon mer av produkten tills den pirrande känslan avtar.

Fytinsyran sänker hudens PH-värde på ett mindre aggressivt sätt än många andra syror och det gör att man inte behöver använda en neutraliserande produkt efter syramasken. Nästa steg är istället att massera in ett aktivt serum, som verkar återuppbyggande efter peelingen, vilken ju har avlägsnat en del av hudens barriärsystem. En av de aktiva ingredienserna i serumet är passionsblommeextrakt, som bland annat kommer från höljet kring passionsfruktens kärnor, och verkar skyddande.

Mary Cohr Dermo Peeling algmask

Algmasken bildar ett slags gummiartad struktur och effekten blir att den kyler och lugnar, samt att effekten av det återuppbyggande serumet förhöjs. Foto: Nathalie Perron

Detta är en lång, härlig massage på ungefär tio minuter och om jag inte hade legat på en behandlingssäng precis intill de Svenska Mästerskapen i Nail Design (som hålls på scenen bredvid Mary Cohrs monter) så hade det säkert varit otroligt avkopplande. ”På salongerna är den här delen av behandlingen väldigt härlig och rogivande”, bekräftar Nathalie.

När serumet har masserats in ordentligt täcks ansiktet av en algmask, som blandas till à la minute och ska ligga på i tio minuter. Masken bildar ett slags gummiartad struktur och resultatet blir att den kyler och lugnar samt att effekten av serumet förhöjs. Jag väljer att låta masken täcka även läpparna men om man tycker att det är obehagligt att bara andas genom näsan, kan man istället lämna munnen fri. Medan masken verkar får jag en härlig arm- och handmassage med Mary Cohrs Hydrosmose Body Lotion (längst till vänster i presentationsbilden, ovan).

När algmasken har varit på tillräckligt länge rullas den bort från ansiktet. Däremot tvättas huden inte av, eftersom serumet ska få vara kvar. Istället appliceras några droppar av en patenterad booster-produkt, med eteriska oljor (längst till höger i presentationsbilden, ovan). Boostern klappas in lätt med fingrarna och den har till uppgift att aktivera cellerna, tillföra naturlig energi till hyn samt att transportera ned aktiva ingredienser från efterföljande produkter, i detta fall en dagkräm (i mitten i presentationsbilden, ovan).

Mary Cohr Dermo Peeling selfie

Superstressad på grund av stor deadlinedag och fullt schema. Likväl väldigt nöjd med resultatet av behandlingen!

Allt som allt tar Dermo Peeling-behandlingen ungefär 45 minuter och för att få ett tydligare resultat kan man även köpa den som en kur, på tre behandlingar fördelade över tre veckor. Som engångsbehandling är den en perfekt förberedelse inför till exempel en fest eller liknande, och om den utförs regelbundet kommer man också att märka en mer långsiktig, uppbyggande och utjämnande effekt. Nathalie förklarar att man under behandlingens gång använder sig av hygieniska och lätthanterade engångsförpackningar för peelingen, serumet och masken. Detta ger en extra trygghet för kunden och garanterar samtidigt optimal koncentration av syran, för bästa effekt.

Jag är själv väldigt nöjd med resultatet efter min behandling. Huden känns, och ser ut, ren, fräsch och återfuktad, med en jämn, lugn hudton och naturlig lyster. Men utan ett spår av rodnad eller irritation, trots att jag tenderar lite till reaktiv hudtyp. Jag har visserligen en stor deadline att ställa samman det sista för under resten av dagen, men nästa morgon bär det i gengäld av till New York(!) och då kommer min hy att vara optimalt förberedd – för såväl flighten som även en vistelse i städernas stad!

Foto, där inget annat anges: Johanna Bergström

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *