Lyx.se testar Nannics ansiktsbehandling NBE 1000

nannic nbe 1000 featured

Under Stockholm Beauty Week i våras kom jag för första gången i kontakt med det belgiska hudvårdsmärket Nannic, som där lanserade sin nya effektiva Excellence-serie (se presentationsbild, ovan, där dock i småflaskor), och några veckor senare fick jag även chansen att testa deras avancerade NBE 1000-behandling, som utförs med en speciell radiovågsmaskin.

Behandlingen utfördes i de fina lokalerna hos Nannics svenska huvudkontor i Täby, där jag välkomnades av Karin Byrud, märkets fantastiska hudterapeut och utbildare.

nannic nbe 1000 efter front

Direkt efter radiovågsbehandlingen. Hälften/hälften-bilden besparar jag er. Foto: Karin Byrud

Första steget i behandlingen är att rengöra hyn och därefter appliceras en peeling som innehåller enzymer från pilbarksextrakt. Karin förklarar att effekten är liknande den man får från salicylsyra, som också kan utvinnas ur pilbark, men genom att använda enzymer istället så blir processen något skonsammare och man behöver inte neutralisera huden efteråt, som vid en syrarengöring. Att peela huden avlägsnar döda celler och annat skräp, vilket gör att hyn blir mer mottaglig för efterföljande produkter, bland annat i och med att de aktiva ingredienserna kan tränga ned djupare i hudlagren.

Radiovågorna aktiverar cellerna och väcker deras naturliga skyddsmekanism, vilket gör att antioxidanthalten i kroppen höjs. Dessutom främjas tillväxten av nya hudceller och den naturliga åldrandeprocessen bromsas upp.

Efter peelingen är det dags för den spännande radiovågsmassagen. Här appliceras en blandning av de tre nya Excellence-produkterna på huden, som sedan slussas ned djupt i hudlagren med hjälp av radiovågorna. Förutom Excellence-produkterna har Nannic åtta andra serumlika produkter som kan användas i kombination med NBE 1000-maskinen, och med vilka man kan skräddarsy behandlingen efter respektive hudtyp och dagsform.

nannic nbe 1000 efter profil

En till bild tagen direkt efter radiovågsbehandlingen. Huden känns slät och spänstig. Foto: Karin Byrud

Under behandlingen ligger jag på ett slags metallplatta som är placerad under ryggen. Den har som uppgift att studsa tillbaka radiovågorna som skickas iväg från maskinens handtag. Detta kallas att vågorna har en monopolär verkan, vilket ger en mer djupgående effekt. Har man som jämförelse en maskin med bipolär verkan, sitter båda polerna i handtaget istället för en i ryggplattan.

Massagen sker hela tiden konsekvent inifrån mitten av ansiktet och utåt, åt höger och vänster, vilket görs för att rörelsen ska följa lymfkanalernas riktning och maximera borttransportering av slagg. Innan Karin börjar med ansiktet jobbar hon också med maskinen vid det vänstra nyckelbenet ett litet tag, där ett av de stora lymfkärlen sitter, för att ”väcka systemet”. Mellan varje massagerunda i ansiktet går hon sedan tillbaka till det stället, som är som ett slags tömningsstation, för att slussa ut de avfallsprodukter som bildas.

nannic nbe 1000 mask

Inte mitt bästa beauty-ögonblick kanske men masken är både effektiv och behaglig att ha på sig. Foto: Karin Byrud

Karin förklarar att radiovågorna liksom ruskar om cellerna lite och aktiverar dem. Bland annat vaknar cellernas naturliga skyddsmekanism upp, vilket gör att antioxidanthalten i kroppen höjs. Dessutom främjas tillväxten av nya hudceller och den naturliga åldrandeprocessen bromsas upp. Radiovågsbehandlingen gör stor skillnad på hudens tillstånd och störst skillnad ser man precis när ena ansiktshalvan är gjord. Huden ser spänstigare ut och tycks ha fått ett minilyft, fast helt utan kirurgi eller sprutor. Mer långsiktiga resultat ser man främst vid regelbundna behandlingar, eller efter en kur på fem tillfällen.

nannic nbe 1000 selfie

Efter avslutad behandling: huden är slät, spänstig och återfuktad, med en fräsch, naturlig lyster.

När radiovågsbehandlingen är avslutad tvättas ansiktet av och därefter applicerar Karin en algmask, med ett pulver baserat på algarterna kelp och laminara, som blandas med vatten och får stelna till en gummiartad mask, vilken även läggs på över ögonen. Masken verkar kylande och lugnande samt skyddar huden från yttre stress och främjar cellförnyelsen. Den stelnar snabbt och går verkligen in i alla hudens skrymslen och vrår, vilket man också kan se tydligt senare, när den har tagits av. I och med att masken täcker ögonlocken blir det väldigt mörkt därunder, vilket är ganska avkopplande. När masken sedan rullas av hajar man nästan till lite av hur ljust det plötsligt tycks vara i rummet.

nannic nbe 1000 produkter

Några andra härliga Nannic-produkter att testa. Age Repair-boostern, i mitten, är en klar favorit och peelingen längst till vänster är samma (tror jag) som användes i behandlingen.

Behandlingen avslutas med att jag får ett lager av Excellence-krämen (längst till höger i presentationsbilden) applicerat och därefter är jag onekligen redo för nya äventyr. Huden känns fräsch och uppstramad och kindbenen tycks peka uppåt. Jag kan inte låta bli att le mot mig själv i spegeln innan jag beger mig tillbaka hemåt mot Söder igen. I Mörby Centrum hinner jag precis med tunnelbanan och snubblar nästan över en manlig medresenär på vägen. Jag ler urskuldande när han fångar upp mig. Och kanske att jag får en lite extra uppskattande blick tillbaka. Jag bestämmer mig för att det är så [och att det  i så fall beror på min just utförda mirakelbehandling] och går så självsäkert jag kan en bit längre bak i vagnen, där jag slår mig ned för att försöka samla tankarna och minnas det som Karin har berättat under kvällens gång.

Foto, där inget annat anges: Johanna Bergström

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *