Påskägg och presenttips

påskägg

Påsken är här, en högtid som bland annat förknippas med blommor, glada färger, lyxigt godis och ägg i alla dess tänkbara former. Här kommer några presenttips och favoritprodukter inför helgens firande.

1. FUNctional Kitchen Äggkopp från Sagaform

Jag bara älskar de här äggkopparna från Sagaform, som både är dekorativa och har med sig inbyggd förvaring. Supersnygg minimalistisk design, med ett ställ i bambu och fyra stengodskoppar i fina, pastelliga färger. Passar lika bra för att måla påskägg i som på frukostbordet en vanlig veckodag. Pris: 249 kr/set

2. Narcissus Bonbonjär från Royal Copenhagen

Den söta bonbonjären från Royal Copenhagen är ett stilrent och hållbart alternativ till det vanliga påskägget i papp. Bonbonjären kan till exempel fyllas med chokladpraliner eller en liten gåva, och blir en fin och användbar inredningsdetalj under hela våren – och under många vårar framöver. Pris: 459 kr

3. Bukett från Plantagen

Påskliljor och tulpaner i all tänkbar ära, men det kan ju vara roligt att sticka ut lite också, både i sin egen dukning och när man tar med sig en blomma som present. Plantagens vackra månadsbukett för april är inspirerad av Påskens färger och består av gul germini, vit nejlika och eukalyptus. Snitta stjälkarna med ett långt, diagonalt snitt och undvik att låta bladen stå i vattnet, så håller buketten längre. Pris: 149 kr

4. Champagne Blanc De Blanc från Ruinart

Champagne är kanske inte den mest klassiska av påskdrycker men, beroende på vilken sort man väljer, kan den mycket väl fylla sin plats vid helgens måltider och festligheter. Ruinart Blanc de Blancs är gjord på chardonnaydruvor och passar bra till exempel som aperitif eller tillsammans med fisk och skaldjur. Ett härligt, nästan lite påskgult, vin, där smaken är fruktig och något blommig, med inslag av bland annat citrus och exotiska frukter. Pris: 605 kr

5. Müsli från My Muesli

Matmässigt är Påsken inte bara godis, sill och lammstek, tro det eller ej. Och en svår konkurrent till årets påskägg är definitivt My Mueslis lyxiga påskmüsli, som är helt ekologisk och består av, bland annat, havregryn, chokladcrunch, jordgubbar, hallon, dinkel med vit choklad och tranbär doppade i vit choklad. Ät med till exempel havremjölk, valfri yoghurt eller en krämig vaniljglass. Pris: 89 kr

6. Prima PåskkÖLa Kola från Pärlans Konfektyr x Eriksberg

Den hantverksmässiga konfektyrtillverkaren Pärlans Konfektyr blandar i år upp sitt sortiment av påskgodis med en begränsad upplaga kolor (eller kanske hellre kÖLor), som har fått smak av årets påsköl från Eriksberg. Receptet är baserat på klassisk gräddkola, med färsk grädde, äkta smör och ekologiskt socker. Ölet bidrar med toner av choklad, kaffe, rostade kakaobönor och apelsinskal, vilket ger en härligt knäckig och maltig smak, med mycket karaktär. Gott och spännande, både för öldrickaren och för den som gillar sötsaker. Prova gärna att äta kolorna ihop med ölen själv. Pris: 50 kr/ask

7. Chokladfigurer från Lindt

Lindts söta guldharar i mjölkchoklad är en påskklassiker för många och passar fint både i påskägget och som en charmig dukningsdetalj. Nytt för i år, för den som vill vara lite mer innovativ, är de små seten med får (i bild), hönor och morötter i ministorlek, som är fina att dekorera med och lyser upp atmosfären i största allmänhet med sina härliga vårfärger. Pris: 22.90 kr/hare 50 g och 24.90/set om 5 minifår

8. God Påsk Lakrits från Haupt Lakrits

Årets påskutgåva från svenska Haupt Lakrits består av italienska mandlar som har karamelliserats med honung och rörsocker, för att sedan täckas av ett lager av vit choklad, lakritspulver från Kalabrien, som är världsberömt för sin fina lakrits, och salmiak. Jättegod kombination av nötiga, knäckiga mandlar och den söta chokladen, som bryts av med smakrik lakrits och salmiak. Personligen är jag väldigt förtjust i Haupts snygga förpackningar som blir fina förvaringsaccessoarer när innehållet väl är uppätet. Pris: 95 kr

9. Easter Lakrits från Lakrids by Johan Bülow

För Easter 2017 har den danske lakritsmästaren Johan Bülow tagit fram en pralin av mjuk, glutenfri sötlakrits, som rullats i underbar belgisk mörk choklad, smaksatt med frystorkad passionsfrukt. Doften när man öppnar burken påminner om ett besök i drömmarnas chokladfabrik och smaken är perfekt balanserad, med en vårlig touch av fräsch och syrlig fruktighet. Pris: från 90 kr

10. Frangipani Silk Parfym från Wera Stockholm

Wera Stockholm lanserade nyligen sin nya kroppsvårds- och doftlinje, där dofterna har tagits fram i samarbete med en parfymör från Paris. Produkterna är tillverkade i Sverige medan själva doftoljorna har importerats från Frankrike. Min favoritdoft är Frangipani Silk, som är elegant och feminin, med noter av solrosor, frangipani, neroli, mysk och sandelträ. En subtilt dekadent parfym, med diskreta marina toner, som innehåller element av både sött och salt, precis som innehållet i ett påskägg kan göra. Pris: 399 kr

11. Egg Mousse Pack Ansiktsmask från Too Cool For School

Ägg i alla dess former hör påsken till och i den här ansiktsmasken från Too Cool For School hamnar de på huden, istället för i magen. Masken passar för både kvinnor och män och är berikad med äggviteextrakt, som verkar renande och uppljusande, och extrakt från äggula, för att mjukgöra och jämna ut. En klassisk huskur, som här presenteras i en lite lyxigare form. Masken är behagligt lätt i konsistensen och lämnar huden återfuktad, med en fin, naturlig glow. Pris: 190 kr

12. Egg Pore Silky Smooth Balm från Tony Moly

Den härliga primern i fin guldäggsförpackning från koreanska Tony Moly är formulerad med bland annat äggvita, och ger en jämn hudton och -yta, som blir en bra grund för de flesta typer av makeup. Primern verkar återfuktande, skyddande och sammandragande på porerna. Samtidigt bidrar innehållet av kameliaextrakt till att avlägsna döda hudceller och öka hudens elasticitet. Sminket hålls på plats hela dagen och hyn som helhet får en lätt och fin lyster. Pris: 165 kr

Foto: från respektive varumärke.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *