Bra ljud – tre favoriter för den som vill lyssna ostört

bra ljud featured

Ljud är något som spelar en stor roll i våra liv. Från att prata med vänner och kollegor till att njuta av en ljudbok eller lyssna på musik till vardags och till fest. Lika värdefullt som det är med bra ljudkvalitet, lika irriterande är motsatsen. Och detta gäller mer och mer idag, när många av oss tillbringar en hel del tid på språng och mycket av vår kommunikation sker på distans, via telefon, Skype eller liknande tjänster. Här tipsar vi därför om tre goda nyheter för den som vill lyssna ostört, vare sig det gäller affärsmötet, podcasten eller favoritmusiken.

1. Plantronics Voyager 5200 headset

Vi ser dem överallt – och jag är själv en av dem – the mobile workers. Frilansare och mångsysslare som har världen som sin arbetsplats och följaktligen ofta jobbar i offentliga, bullriga miljöer. För oss är ett bra headset verkligen guld värt. Plantronics Voyager 5200 är nytt sedan i somras och har skapats för användare som ständigt är on the go. Vattenavvisande material och avancerad buller- och vindreducerande teknik gör att headsetet passar för att användas i de flesta typer av omgivningar. Design och form i sin tur är utvecklade och anpassade efter öron av varierande dimensioner, och Voyager 5200 kommer dessutom med öronpluggar i tre olika storlekar. Med den fällbara mikrofonen kan man enkelt göra de sista justeringarna efter sitt eget ansikte, och därefter finns valet att hantera sina samtal med knapparna, eller delvis genom enkla röstkommandon. En smidig teknikdetalj, när man har vant sig vid att hantera den, är att speciella sensorer känner av om headsetet används eller inte. Till exempel kan man svara direkt på inkommande samtal enbart genom att ta på sig enheten. Pris 1195 kr

2. Sudio Vasa Blå blåtandshörlurar

Svenska Sudio släppte sin nya blåtandshörlur Vasa Blå under hösten och den har, precis som märkets övriga produkter, en fantastiskt fin design i kombination med väldigt bra ljud och stor komfort. Hörlurarna levereras tacksamt nog med örpluggar i fem olika storlekar, samt en söt liten förvaringsväska och en elegant sladdklämma. De är bekväma att ha på sig och i och med den stilrena formgivningen får de gärna hänga kvar runt halsen mellan telefonsamtalen eller vid en paus i vad man nu lyssnar på. Det är ett vardagsföremål som man gärna visar upp! Dessutom minskar slitaget på kablarna när man vecklar upp och ihop dem mer sällan, och hörlurens sammanlagda hållbarhet ökar. Vasa Blå är också föredömligt enkla att använda och koppla ihop med telefonen. Så passar även för den som väljer sina hörlurar som en modeaccessoar snarare än som en teknikgrej. Tillverkas i fyra snygga och tidlösa färger. Min favorit är vit, med detaljer i roséguld (ej i bild). Pris: 895 kr

3. aiFi stapelbara högtalare

Detta är en pryl som man nästan måste uppleva på riktigt för att tillfullo förstå hur cool den är. Men så länge får ni nöja er med denna beskrivning. aiFis stapelbara högtalare har utmärkt ljud bara med en enstaka enhet, och det ljudet förstärks sedan när man kopplar ihop två eller flera. Ju fler högtalare, desto mer power i ditt sound. Och den lätt böjda formen gör att man i princip skulle kunna bygga en jättecylinder av aiFi-enheter, om man bara hade tillräckligt många. Kopplingen sker helt sladdlöst, även med den enhet där man har musiken, som en mobil eller läsplatta, och högtalarna kan användas såväl inne som ute, vid torrt och tryggt väder. Det är en väldigt portabel och flexibel lösning, som är enkel att ta med sig till picknicken eller till festen. Och det var också det som var lite av grundidén bakom aiFis design – en högtalare som är tillräckligt snygg för att passa i vardagsrummet och samtidigt tillräckligt tålig för att kunna tas med och användas överallt. En detalj som jag själv är jätteförtjust i, i alla fall till fest eller på ett event, är det rytmiskt blinkande ljuset, där man själv ställer in färgen, direkt på högtalaren eller via aiFi-appen, som finns både för IOS och för Android. När alla anslutna enheter har samma färg på ljuset, vilket bestäms av den högtalare man började med, vet man att de kommunicerar. Men man kan också välja att spela utan färg, vilken kan vara skönt under en lugn vardagkväll till exempel. Pris: 2900 kr, för en enhet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *