Nystart i Andalusien – hälso- och livsstilscamp med OS-medaljören Lars Frölander

Nystart TM

Vintern är en härlig tid att komma igång på. Det finns mängder med möjligheter till uppfriskande utomhusaktiviteter och träningsanläggningar av olika slag har laddat upp med spännande kurser och klasser för alla nivåer. Mörkret och kylan hos oss i Norden gör att vi i princip behöver såväl träning som en hälsosam kosthållning för att överhuvudtaget kunna må bra. Det är bara det där med att komma igång. Motionera regelbundet, ät mer frukt och grönt, stressa mindre – men hur? Ibland, om man tycker att det är svårt att etablera en ny, god vana, kan det vara en bra idé att utöva den intensivt och regelbundet över ett par dagar, gärna i sällskap med någon som kan hjälpa och motivera en under tiden. På det sättet får man lite välbehövlig skjuts med sin nystart.

Nystart TM Lars Frölander

Lars Frölander är en ofta anlitad talare och inspiratör inom hälsa och livsstil.

För dig som vill göra 2017 till ett bättre och mer hälsosamt år, vare sig det gäller kost, träning eller den mentala delen, så lanserar nu den olympiske guldmedaljören i simning, Lars Frölander, tillsammans med kocken och vinnaren av svenska Idol, Markus Fagerwall, en exklusiv restart camp, som hålls för första gången den 22-27 november 2016 (och nästa gång i mars 2017). Campen anordnas på träningsanläggningen Mar de Pulpí, som ligger vid den härliga spanska Almeríakusten. Och kanske kan just vädret, i form av en välbehövlig dos sol och värme, ge lite extra välbefinnande och motivation för den som vill reseta och starta om under vinterhalvåret.

Motionera regelbundet, ät mer frukt och grönt, stressa mindre – men hur?

På programmet för restart campen står bland annat: hjälp med kosthållningsplan, yoga och meditation under ledning av erfarna instruktörer, guidade vandringar och utflykter i omgivningarna samt föreläsningar om träning, mat och livsstil av Lars Frölander och Dr David Stenholtz, överläkare i onkologi och ordförande i Läkare för framtiden. Under campen serveras enbart ekologiska smoothies, juicer och soppor, för att hjälpa kroppen med en minidetox i samband med nystarten. Bor gör man i en av Mar de Pulpís fina lägenheter, som är fullt utrustade och samtliga har antingen trädgård eller takterrass.

Nystart TM lägenheter

Som gäst hos Mar de Pulpí bor man i en fullt utrustad lägenhet med utsikt mot antingen havet eller poolen.

Lars Frölander är, förutom före detta elitsimmare, också en passionerad vegan, hälsoprofil och ofta anlitad talare, som är öppen och generös när det gäller att dela med sig av sina egna erfarenheter, tips och idéer. Han är mycket kunnig och påläst inom kost samt fysisk och psykisk hälsa och väldigt inspirerande att lyssna till och prata med, både på grund av sin entusiasm och på grund av sin sunda nere på jorden-approach till hälsa, träning och livsstil.

nystart tm soppa

Åh, vad den ser god ut! Under Restart Camp med Lars Frölander och Markus Fagervall kommer deltagarna att bjudas på hälsosamma ekologiska smoothies, juicer och soppor.

Anläggningen Mar de Pulpí har byggts av TM Real Estate Group, en av Spaniens mest välrenommerade fastighetsutvecklare. Läget, på den andalusiska Almeríakusten, erbjuder varmt klimat med låg nederbörd året om och är välbesökt av atleter på elitnivå, för vinterträning. Bland annat var detta förberedelsebasen för flera av deltagarna i OS i Rio tidigare i år. Anläggningen omfattar hela 70 000 kvadratmeter, fördelat på bland annat swimmingpools, jacuzzis, lekplatser och lägenheter samt faciliteter för gym, yoga, pilates, löpning, fotboll, tennis och volleyboll. Det finns även uthyrning av utrustning för kajak, paddelsurf och cykel och havet är som sagt bara ett stenkast bort, för besökarna att njuta av.

Nystart TM cyklar

På Mar de Pulpí finns faciliteter för en hel rad olika träningsformer samt uthyrning av bland annat cykel och kajak.

Spanien lockar onekligen alltid, inte minst nu på vintern. Bokningen till Restart Camp med Lars Frölander och Markus Fagervall i november har stängt för anmälan men öppnar igen, för vårens event, i slutet av November/början av December. För mer information om Mar de Pulpí och för att boka en vistelse (till exempel en restart camp) går det bra att klicka här. Kanske ses vi där i mars?

Foto, presentationsbild ovan: Johanna Bergström

Foto, där inget annat anges: TM Real Estate Group

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *