Cocktail med hallon och lakrits – Mammsens Liquorazz

lakritsdrink Liquorazz

Idag delar vi med oss av en spännande lakritsdrink, som skapades speciellt för årets upplaga av Lakritsfestivalen, vilken gick av stapeln i april, i Annexet vid Globen. Mammsens Liquorazz, som drinken heter, innehåller den klassiska smakkombinationen hallon och lakrits, som här får en extra twist av härligt syrlig tranbärsjuice. Använd gärna egenhändigt plockade hallon!

Personligen kan jag nästan äta lakritssirap med sked, så gott tycker jag att det är. Men i drinken kommer sirapen verkligen till sin rätt, i den lilla smakexplosion som bildas av bär och lakrits. Bakom Mammsens Liquorazz står restaurangchef Jennie Pihl, från Söderkrogen Bistro Mammsen, och receptet är baserat på två av hennes favoriter i barskåpet, Bacardi och Licor 43.

Ingredienser:

2 cl Ljus Bacardi
2 cl Licor 43
1/2 dl frysta hallon
1/2 msk sockerlag
1 cl citronjuice
4 cl tranbärsjuice
1/2 tsk lakritssirap (gärna en som består av 100 % lakritsextrakt)
5 cl Ginger Ale

Gör såhär:

Häll de frysta hallonen i en shaker och muddla dem tillsammans med sockerlagen.

Häll över i ett lågt drinkglas och fyll på med krossad is.

Häll sprit och juice samt lakritssirapen i en shaker och skaka med is och kärlek(!).

Fyll glaset med sil för att separera isbitarna i shakern.

Toppa glaset med Ginger Ale.

Garnera med några hallon och en citronmeliss.

Njut i små klunkar och gott sällskap – eller ensam, i lugn och ro!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *