Amarula Frozen Berries – sommarens bär i drinkformat

Amarula Frozen Berries_featured

Sommaren är här och det är dags att njuta av våra svenska bär i olika former. Köpta jordgubbar, vinbär eller blåbär kan aldrig ersätta smaken och upplevelsen du får av att gå ut i trädgården eller skogen och plocka dina egna. Här delar den sydafrikanska gräddlikören Amarula, som själv är gjord på den exotiska och c-vitaminrika marulafrukten, med sig av ett härligt cocktailrecept, Amarula Frozen Berries, som även inkluderar en grabbnäve svenska sommarbär. Variera receptet genom att använda olika proportioner av bären från gång till gång. Receptet är skapat Jonas Ericsson, cocktailexpert och barchef på Brasserie Godot i Stockholm.

Ingredienser:

3 cl Amarula

2 cl ljus rom

3 cl limejuice

3 cl sockerlag

En näve svenska sommarbär

Mynta

Gör så här:

Häll alla ingredienser i en blender eller mixer.

Lägg i några isbitar och mixa.

Häll upp i ett stort glas.

Garnera med bär och en myntakvist.            

Njut av sommaren! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *