First Mallorca – 20 år av att uppfylla drömmar

First Mallorca

First Mallorca är en fastighetsmäklare i premiumsegmentet, som, liksom namnet antyder, förmedlar exklusiva hus och lägenheter på den vackra baleariska ön Mallorca. Företaget grundades 1996 och firar alltså sitt 20-årsjubileum i år. 20 framgångsrika år som har präglats av en sofistikerad blandning av energi, atmosfär, kompetens, förtroende och passion. Lyx.se får en inspirerande pratstund med Heidi Stadler, First Mallorcas färgstarka och mångfacetterade medgrundare och VD.

Heidi Stadler, CEO First Mallorca

Heidi Stadler, VD First Mallorca.

Idag består First Mallorca av drygt 50 engagerade och rutinerade medarbetare från 16 nationaliteter, som alla för med sig sina respektive erfarenheter, kvaliteter och kunskaper till teamet. Heidi berättar att en av hennes huvuduppgifter som VD är att få denna dynamiska grupp av skickliga yrkespersoner att tillsammans finna en röd tråd och gemensam riktning i sitt arbete. ”Att vara en god ledare går till stor del ut på att kunna forma andra till att bli bra ledare och därefter fortsätta att inspirera dem vidare”, säger hon själv om sin roll.

En av huvudutmaningarna i vår bransch är att vi jobbar med en lyxprodukt som ingen egentligen har ett konkret behov av.

”En av huvudutmaningarna i vår bransch är att vi jobbar med en lyxprodukt, en relativt stor investering, som ingen egentligen har ett konkret behov av”, fortsätter Heidi. Av den anledningen handlar hennes jobb mycket om kommunikation, förtroende och emotionell intelligens. Det gäller att lyssna in till varje enskild köpare och försöka höra även det som de inte säger. Och även det som de inte själva vet om att de letar efter – än. Därefter får man försöka matcha den information, med önskemål och behov, som man har fått fram, med de objekt som för tillfället finns tillgängliga. ”Lite som ett avancerat memoryspel”, förklarar Heidi.

First Mallorca_Penthouse_Illetes

Stilfull penthouse-våning med fantastisk utsikt. Lite av en drömlägenhet.

Innan Heidi, tillsammans med sin partner, startade upp First Mallorca 1996 jobbade hon inom lyxturism och -hotell, och spenderade mycket tid (imponerande 11 år) på resande fot, där hon fick tillfälle att uppleva och samla erfarenheter från länder spridda över 3 olika kontinenter – bland annat Indonesien, som blev hennes första destination på den resan. Under årens lopp har den språkbegåvade österrikiskan även hunnit med att lära sig, och bli flytande i, franska, tyska, engelska och spanska. Samt italienska och indonesiska, som hon dock, enligt egen utsago, har glömt det mesta av vid det här laget. Dessutom håller hon just nu på att studera mandarin, med målet att tala flytande inom ett år(!).

First Mallorca team

Teamwork är självklart på First Mallorca och Heidi (till vänster i bild) agerar spindeln i nätet.

Precis som när det gäller medarbetarna har First Mallorca ett internationellt och heterogent klientel, där majoriteten dock kommer från Nord- och Centraleuropa. Här är kombinationen av Heidis världsvana, internationella erfarenhet och språkkunskaper självklart av stort värde, och hjälper henne att bättre förstå och kunna kommunicera med såväl personal som kunder. ”Real estate är som en förlängning av turism, bara det att våra kunder ofta reser utan packning. Den stora utmaningen är för det mesta just kommunikationsbiten”, säger Heidi.

First Mallorca

Dekadent och samtidigt elegant. Svårt att tacka nej till takmålningar.

First Mallorca kom till lite av en slump där för 20 år sedan. Heidi och hennes partner Robert återvände till Balearerna, med tanken att sälja av ett par hus som han ägde på öarna, för att sedan dra vidare ut i världen. Istället startade de upp en egen affärsrörelse. Det började med blygsamma 10 objekt. ”Jag var livrädd för vad som skulle hända när vi hade sålt de 10 fastigheterna. Då fanns det ju inget kvar”, berättar Heidi. Men hon hade inte behövt oroa sig. Affärerna växte och idag har First Mallorca 5 kontor på ön och planerar att öppna ytterligare 4, varav ett på Ibiza, inom de närmaste 5 åren. En stor del av såväl köpare som säljare är återkommande kunder och hela 95 % av objekten kommer in av sig själva, från existerande kunder och via rekommendation. ”First Mallorca började som vår baby. Och nu har babyn hunnit bli 20 år! Jag har format företaget. Och företaget har format mig”, fortsätter Heidi.

Framgång har inget värde i sig om vi inte fortsätter att utvecklas med vårt arbete.

First Mallorca stannar inte vid att sälja fastigheter. De älskar och brinner för vad de gör och strävar hela tiden efter att vidareutveckla och förnya såväl sig själva som även branschen i sin helhet. Det är en levande marknad som kräver ständig flexibilitet, fingertoppskänsla samt känsla och förståelse för såväl kunderna som för själva produkten – i det här fallet Mallorca. ”Du kan inte förändra världen men du kan ändra dig själv. Framgång har inget värde i sig om vi inte fortsätter att utvecklas med vår uppgift”, säger Heidi. Samtidigt är hon hela tiden noga med att betona företagets mänskliga och genuina grundvärden. Även om det självklart rör sig om en driven affärsverksamhet så handlar arbetet hela tiden om att agera på ett sätt som man kan stå för. Och om teamwork, riktiga människor emellan. ”Ensam kanske du är snabbare, men tillsammans når vi längre. Sälj varje egendom som om det vore till någon som står dig nära, till din mamma eller din syster”, säger Heidi, och det är tydligt att just ärlighet, omtanke och balanserad självkritik står högt på både hennes egen och på First Mallorcas agenda.

First Mallorca_Tom Eck

En av First Mallorcas duktiga och supertrevliga medarbetare, svenske Tom Eck, Senior Real Estate Executive.

Egentligen behöver Mallorca i sig ingen närmare presentation. Det är närmast något magiskt med öns unika kombination av natur, klimat, kultur, puls, stadsliv, charm och tillgänglighet. Och det är väl det som gör den så attraktiv som såväl semesterdestination som ett andra hem. Eller ett nytt hem för den delen, då allt fler väljer att flytta hit efter pensionen, för att njuta av den avspända och hälsosamma livsstilen vid Medelhavet. ”Mallorca är bra för dig”, säger Heidi avslutningsvis, innan vi avslutar vår lunch och hon återgår till sitt fullspäckade schema – som till stor del går ut på att uppfylla människors drömmar.

First Mallorca

Lyxigt och rofyllt, med härligt ljusinläpp och närhet till grönska. Tänk att äta frukost här.

Miljöbilderna visar ett urval av objekt som First Mallorca i skrivande stund har till salu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *