Fixa sommarens snyggaste Beach Hair

Beach Hair_John Frieda_Beach Blonde

Det svenska sommarvädret inbjuder som bekant inte alltid till strandhäng och salta bad, men man kan ju fortfarande trösta sig med en somrig stil och bland annat det där härligt rufsiga strandhåret. Här kommer en liten guide till hur du kan lyckas med sommarens finaste beach lockar – även om solen lyser (pardon) med sin frånvaro.

Välkända hårvårdsmärket John Frieda premiärlanserade nyligen sin kultförklarade serie Beach Blonde för den svenska marknaden och i samband med detta event passade vi på att snappa upp lite stylingidéer och hårinspiration från kanonduktige stylisten Marcus Rökman. Här följer hans tips på hur man fixar supersnyggt beach hair, även utan sand och salta bad.

Locka varannan slinga utåt, varannan inåt.

”Om du har lite självfall, eller till och med lockigt hår, räcker det egentligen att använda en hårtork med diffuser”, säger Marcus. Applicera en saltvatten/beachprodukt jämnt i hela håret och borsta ur lätt eller red ut med fingrarna. Därefter jobbar du underifrån med diffusern för att få till ett naturligt rufs. Ta en sektion av håret i taget och avsluta med att krama upp det med händerna för att sedan styla försiktigt med fingrarna.

Beach Hair_Marcus Rökman_Johanna

Marcus in action! Lägg märke till hur han håller locktången – lodrätt. Bild: Annelie Niehoff

För den som har rakt hår behöver man en locktång, eller en plattång som går att locka med. Fördela din stylingprodukt jämnt i hela håret och borsta igenom lätt. Börja sedan framme vid ansiktet, ta en smal sektion av håret i taget och den första lockar du utåt/bakåt, bort från ansiktet, för att få en känsla av att vinden blåser håret bakåt. Därefter lockar du varannan sektion utåt, varannan inåt, vilket ger det rätta rufsiga stuket. Håll tången lodrätt då du lockar håret och låt lockarna ”falla av” av sig själva, för en mer naturlig look. Avsluta med att krama till håret försiktigt och styla lätt med fingrarna.

Beach Hair – Produkttips

Beach Hair_John Frieda_Beach Blonde_Shampoo_Conditioner

Jag personligen älskar de vårdande produkterna ur John Friedas Beach Blonde-serie, vilka bokstavligen gör halva arbetet åt dig genom att ge ditt hår den rätta sträva texturen och så gör det betydligt mer lättstylat. Cool Dip Purifying Shampoo är berikat med vårdande och uppfriskande sjögräsextrakt, medan Smooth Seas Detangling Conditioner innehåller stärkande omegaolja från kukuinöten, vilken ger håret naturlig glans och följsamhet. Pris: 99 kr/styck

Beach Hair_KM_Hair Resort

Kevin Murphys underbara Hair Resort är en härligt lättarbetad krämprodukt, som ger en lite annan känsla i håret än du får med en spray. Parabenfri, liksom hela Kevin Murphys sortiment, väldigt dryg och efterlämnar en svag doft av semester. Perfekt med den nya, mindre 100 ml-förpackningen, som är mer resvänlig! Pris: 129 kr

Beach Hair_Sacha Juan_Ocean Mist

Den klassiska saltvattensprayen Ocean Mist från svenska SachaJuan fungerar helt enkelt alltid. Ger lätt stadga och textur samt naturlig volym för en härlig sommarkänsla, med eller utan sol. Applicera i blött eller torrt hår, rufsa till och du är redo för dagen. Pris: 169 kr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *