Kempinski Hotel Bahía – en destination i sig på sagolika Solkusten

Kempinski-Hotel-Bahía

Vid Spaniens fantastiska solkust, i hjärtat av det vackra Andalusien, finner du Kempinski Hotel Bahia. Hotellet ligger vackert beläget vid stranden, med underbar utsikt över Marbellabukten, Gibraltar och den afrikanska kusten tvärsöver Medelhavet.

Kempinski-Hotel-Bahía

Från Lobby Loungen har man fantastisk utsikt över Marbellabukten.

Kempinski Hotel Bahía befinner sig bara ett stenkast från den pittoreska före detta fiskebyn Estepona, en kort promenad från exklusiva PUROBEACH Marbella och ca 20 minuter med bil från fashionabla Puerto Banus eller Marbella. Hotellet, som har 128 rum och 17 sviter, är omgivet av en vacker, parkliknande trädgård, på runt 40 000 kvm, med pooler, palmer och solstolar; samt tillräckligt med plats för att dra sig tillbaka och njuta av tillvaron i lugn och ro.

Kempinski Hotel Bahía_Executive Suite

Vy från en av hotellets Executive Suites.

Byggnaden är ritad av Melvin Villarroel, som är en av Solkustens mest berömda arkitekter, och Kempinski Hotel Bahía har sedan invigningen år 1999 vunnit flera priser och utmärkelser för bland annat sin arkitektur och sina trädgårdar.

Kempinski-Hotel-Bahía_Breakfast-In-The-Room

Frukost på rummet – någon?

Såväl exteriören som inredningen går i varma, Medelhavstypiska toner av sand och terracotta och samtliga rum och sviter har balkong eller terrass med vacker utsikt över trädgårdarna och vattnet.

Kempinski Hotel Bahia_Olly the Bull

I lobbyn möts man direkt av magnifika Olly the Bull, skapad av den lokale konstnären Pedrin.

”Vi positionerar oss som ett contemporary art hotel”, säger Justine Haughey, eCommerce & Marketing Manager, och Kempinski Hotel Bahia har alltid haft en stark relation till de sköna konsterna, vilket genomsyrar hela byggnaden genom olika konstverk och installationer.

Vi positionerar oss som ett contemporary art hotel. – Justine Haughey, eCommerce & Marketing Manager

I lobbyn möts man direkt av magnifika Olly the Bull, en tjurstaty i naturlig storlek skapad av den lokale konstnären Pedro Rodriguez, även känd under artistnamnet Pedrin. Statyn är en del av en limiterad upplaga av liknande tjurar i varierande storlek, som Rodriguez har tagit fram speciellt för Kempinski Hotel Bahia, och som tillsammans med några av hans övriga alster just nu finns att beskåda i hotellets galleri, i anslutning till lobbyn.

Kempinski-Hotel-Bahía_poolside

En bättre dag vid poolen.

Runtom i lokalerna och rummen finns även flertalet verk av den tyske expressionisten Stefan Szczesny och hotellet samarbetar kontinuerligt med olika konstnärer, främst från regionen, samt arrangerar året om utställningar, vernissager och andra konstinriktade evenemang.

Kempinski-Hotel-Bahía_Family-Friendly

The kids are all right.

I de vackra trädgårdarna återfinns även prov på charmig så kallad ”yarn bombing”, där flera av träden, trots det varma klimatet, är iklädda färgglada kroppstrumpor i garn, vilka är stickade av en lokal artist, som i snitt lägger ned imponerande 30 timmars arbete per plagg.

Kempinski-Hotel-Bahía_La Trattoria

Romantiska La Trattoria bjuder på höjdpunkter från det toskanska köket.

Att vara ledig är som bekant bra för aptiten och hos Kempinski Hotel Bahía kan du välja mellan fyra olika restauranger, vilka serverar allt från traditionella spanska rätter, som paella och olika köttspecialiteter, till nyfångad fisk samt, i romantiska La Trattoria, det bästa från det toskanska köket.

Tre saker att inte missa är: frukostbuffén, spat och att koppla av i trädgårdarna.

För cocktails, drinkar, mindre rätter och diverse fräscha snacks finns även den avspänt eleganta Lobby Loungen samt poolbaren Bocata Bar.

Kempinski-Hotel-Bahía_El Mirador

Njut av en härlig frukost i morgonsolen på terrassen.

I frukostrestaurangen El Mirador serveras varje morgon en lyxig buffé, bestående av över 100 noggrant utvalda komponenter, såväl regionala som internationella. Här finns allt från färska frukter och juicer till ett stort urval av ostar, lokalproducerad honung, hembakat bröd och diverse varma alternativ, som nylagad omelett direkt från ägg-stationen. Välj om du vill inta ditt morgonmål inne i skuggan eller börja dagen med att njuta av morgonsolen ute på terrassen.

Kempinski-Hotel-Bahía_Almenara Tower

I anrika Almenara Tower finns utrymme för privata måltider och events.

Förutom att utgöra en avkopplande destination för lyckliga semesterfirare, tillhandahåller Kempinski Hotel Bahia även ett antal eventlokaler, i varierande storlek, vilka lämpar sig utmärkt för evenemang som möten, kick-offs, mingel, bröllop och födelsedagar. I den historiska byggnaden Almenara Tower, som är idylliskt placerad på en kulle i hotellets trädgård, finns till exempel utrymme för lyxigare privata måltider och liknande tillställningar.

La Cabaña [del Mar] är bäst för solnedgångar. – Justine Haughey, eCommerce och Marketing Manager, tipsar om val av middagsrestaurang

Kempinski Hotel Bahías restauranger använder sig mycket av lokala och närproducerade råvaror för sina menyer och en del av frukt- och grönsaksutbudet kommer till och med från hotellets rofyllda och prisbelönta Organic Garden, som ligger i direkt anslutning till trädgårdarna.

Kempinski-Hotel-Bahía_Buffet-Detail

Restaurangerna använder sig gärna av lokalproducerade råvaror för sina menyer och en del av frukt- och gröntutbudet kommer till och med från hotellets egen Organic Garden.

I Organic Garden finns även möjlighet för gästerna att välja ut sina egna, närodlade ingredienser, som sedan tillagas i någon av restaurangerna av hotellets skickliga kockar. Här arrangeras dessutom pedagogiska och mycket uppskattade barnaktiviteter, där yngre gäster får lära sig mer om plantor och odling.

Kempinski-Hotel-Bahía_SPA

Unna dig en stunds avkoppling i det nyrenoverade spat.

Kempinski Hotel Bahia hyser även ett välutrustat och modernt fitness center och spa. I det nyrenoverade spat arbetar man med högpresterande och exklusiva skönhetsmärken och erbjuder ett lyxigt urval av varierande kropps- och ansiktsbehandlingar samt även spa-paket med olika omfattning och syfte. Ska du bara välja en enda behandling så är deras Swedish Massage definitivt något att rekommendera – även om du garanterat kommer att ha lite ont i kroppen efteråt.

Kempinski-Hotel-Bahía_SPA_2

Dämpad musik, behagliga dofter och kunniga terapeuter – en ren lisa för kropp och själ.

“Frukostbuffén, spat och att koppla av i trädgårdarna”, säger Justine Haughey, som svar på frågan vad man bara inte får missa som gäst, och det är faktiskt ett riktigt bra sätt att sammanfatta en lyckad vistelse på Kempinski Hotel Bahía. Lägg till ett glas cava, en promenad längs med stranden och soluppgång över Medelhavet. Då är i alla fall min upplevelse ganska komplett.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *