Lernberger & Stafsing ger sina bästa tips för vackert sommarhår

Lernberger & Stafsing

Patrik Lernberger och Mattias Stafsing är välkända inom mode och skönhetsvärlden och har båda en lång och framgångsrik karriär inom skönhet och hårvård bakom sig. De startade upp sitt hårvårdsmärke, Lernberger & Stafsing, med ambitionen att skapa skönhetsprodukter som gör att vi känner oss vackra utan att belasta miljön. Märkets filosofi är att man som konsument förtjänar att få reda på hur innehållet i de produkter man väljer påverkar kroppen och ens omgivning, för att på det sättet kunna göra aktiva och medvetna val.

Minst 8 timmars sömn varje natt och positiva tankar. – Patrik Lernberger och Mattias Stafsing om vardagslyx

Det miljövänliga tänket har blivit en essentiell del av Lernberger & Stafsings DNA och därför är alla märkets produkter producerade i Sverige samt helt fria från sulfater och parabener. Patrik och Mattias jobbar dessutom ständigt för att ta fram nya produkter, utifrån kunskap, hjärta och samvete, för att erbjuda miljövänlig och naturlig hårvård, som inte kompromissar när det gäller resultaten. Lyx.se får en kort pratstund med de kunniga och charmiga skönhetsexperterna och här kommer deras bästa tips för att vårda och styla sig till ett riktigt vackert sommarhår:

Sommaren är ju ofta en lite tuff årstid för håret, med mycket sol, sand och bad etc. Vad är ert bästa råd för att ta hand om håret under sommarmånaderna? 

Se till att göra en hårmask minst var femte tvätt för att återfukta håret och även hårbotten, som ju också tar stryk av stark sol och salta bad. Applicera gärna ett par droppar hårolja i nytvättat hår, alternativt en BB cream som får sitta kvar i håret. Detta ser till att håret får ett naturligt skydd mot yttre påverkan samt UV-skydd.

Kan ni ge något tips på hur man relativt snabbt och lätt kan styla håret inför kvällen, efter en lång, härlig dag på stranden/i solen?

Duscha massa Beach Spray, fläta det löst och dra isär flätan lite med fingrarna. Sätt sedan upp flätan med en cool stor nål, vet att Corinne and Friends har jättesnygga.

Vilka hårvårdsprodukter ska man prioritera när man är ute och reser? Och varför? Man vill ju ofta begränsa mängden packning… 

Absolut schampo och balsam, då det framförallt är schampot som gör störst skillnad för hårkvaliteten. BB cream är också super att ha, då man kan ersätta balsamet med den, eftersom den fungerar som en leave-in treatment.

Vilken är er favoritprodukt från det egna märket? Och varför?

Mattias kan inte leva utan BB Cream och Patrik känner sig halv utan Paste. BB Cream är perfekt för hår som är lite bångstyriga och behöver mycket fukt. Paste är den ultimata stylingprodukten för korta och halvlånga hår som behöver kontroll och struktur.

Vad är lyx för er? Vad prioriterar ni för att förgylla vardagen?

En vecka med yoga och träning på en varm plats utan telefon och wifi är lyx för oss. I vardagen prioriterar vi vårt välbefinnande för att kunna fungera som bäst och hålla kreativiteten på topp. Bra mat, någon form av träning varje dag, minst 8 timmars sömn varje natt och positiva tankar.

Några sommarhjältar för håret

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *