Stjärnstylist Antonio Axu lanserar egen hårborste – och öppnar blow bar på Hotel Diplomat i Stockholm

Antonio Axu Axubrush Axu Blow Bar

Stjärnstylisten och frisören Antonio Axu öppnade i december sin första Axu Blow Bar, på Hotel Diplomat i Stockholm. Varje fredag och lördag kommer såväl befintliga som nya kunder att kunna boka in sig, för att få håret fönat inför helgen, och vår redaktör Johanna tog tillfället i akt att bli fredagsfin på riktigt.

Det gäller att vara ute i god tid om man vill ha en tid hos Antonio Axu, vars schema fylls upp i rasande fart, och vem vill inte få festsvallet fönat av en tvåfaldig Nordisk mästare, som dagligdags stylar och klipper såväl svenska som internationella celebriteter? Ambiancen i Axu Blow Bar är lyxig: den lilla salongen, med sitt golv i äkta marmor, ligger direkt i anslutning till T/Bar, hotellets livliga brasserie, och självklart ingår ett glas bubbel vid föningen, för att matcha inramningen och känslan av fest. Kunderna kan välja mellan antingen tvätt och fön, eller att komma med nytvättat hår, och på menyn finns även mindre justeringar, såsom klippning av lugg och toppar. Kvalitetstänk samt känsla för detalj genomsyrar hela atmosfären och bland annat används endast ekologiska produkter vid tvätt och styling.

Axubrush – kvinnans bästa vän

Det är bråda tider för Antonio Axu, som tidigare i höst lanserade Axubrush – kvinnans bästa vän – en serie hårborstar, vars inspiration kommer från en borste som  Antonio själv kom över i Los Angeles 2009.

Jag har alltid letat efter de bästa hårborstarna, för att få till den bästa finishen för mina kunder. Nu lanserar jag Axubrush, som ger ett fantastiskt resultat och har förändrat mina kunders syn på fönat hår. Jag kallar den för kvinnans bästa vän.

Axubrush har en unik materialsammansättning av 70% svinborst och 30% fibernylon, vilken är mer skonsam för håret än de flesta andra borstar på marknaden. De täta borsten greppar och liksom smeker alla hårstrån, vilket ger ökad glans och effektivt tämjer frizz. Däremot fastnar stråna inte i borsten och slitaget blir minimalt. Handtaget är ergonomiskt och tillverkat av kork, vilket gör att borsten ligger bra i handen, är lättanvänd och skonsam för handlederna.

Antonio Axu Axubrush

Axubrush: täta borst av svinborst och fibernylon, samt ergonomiskt handtag av kork.

Borstarna finns i tre storlekar: den största rekommenderas för dig som har långt och tjockt hår, och gör håret rakt och blankt. Mellanborsten är till för dig med mellanlångt hår, och ger glans, volym och svall. Den lilla borsten är främst till för att böja lugg och toppar, och ger även volym och glans.

Antonio Axu tipsar om att man bör ha flera borstar av varje sort för att så effektivt som möjligt, och med maximalt resultat, kunna jobba sig igenom hela håret. Det är när man sträcker håret, och fönar, som man får glansen, förklarar han, medan han skickligt bearbetar mitt tunna, skandinaviska icke-svall. “När håret kallnar får man sedan lockarna, som gör svallet”. Efter att ha fönat och rullat upp håret, låter Antonio därför de fjäderlätta borstarna, sex stycken i mitt fall, hänga kvar, för att låta svalna, innan han släpper ut håret och gör lite finjusteringar. Om jag blev nöjd? Så nära ett glamour-svall jag kommer med mina blygsamma lockar. Glamour-svall light kan man nog säga.

Antoni Axu tipsar om föning

  • Torka håret så gott som torrt innan du fönar. Detta för att minska slitage.
  • Torka gärna håret med huvudet upp och ned, för ökad volym vid rötterna.
  • Använd en värmeskyddsprodukt: applicera vid rötterna och dra ut i längderna.
  • Föna håret genom att ta hårslingor och rulla upp kring borsten. Blås på håret och dra ut borsten samtidigt, så att du sträcker håret försiktigt. Avsluta med att böja till topparna.
  • Jobba dig igenom hela håret. Med Axubrush kan du hantera större mängd hår åt gången, vilket gör föningen snabbare och skonsammare.

Axubrush finns i tre storlekar och säljs på NK (Nordiska Kompaniet) för 349 kr, 369 kr och 379 kr. För att boka tid i Axu Blow Bar: kontakta Antonio direkt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *