Dave Browns fotografier ställs ut på Berns

Dave-Brown-Boosh-Glamma-Nanna

På Berns visas just nu en unik fotoutställning av den brittiske fotografen och komikern Dave Brown. I Storbritannien är Brown bland annat känd för sin mycket uppskattade och välkända karaktär Bollo the Gorilla i den populära och prisbelönta humorshowen The Mighty Boosh.

Dave Brown, Mjukuu

Ett av de underbara porträtten av gorillan Mjukuu.

Det var på grund av rollen som Bollo the Gorilla som Brown blev inbjuden att spendera några timmar med den riktiga gorillan Mjukuu på Chessington Zoo söder om London. Mötet resulterade i ett antal fantastiska  bilder och en semi-finalplats i den prestigefyllda Wildlife Portrait Awards. Några av dessa porträtt ställs nu ut i Berns Asiatiska, tillsammans med fotografier från serien Tough Crowd, vilket är ett antal porträtt på andra framgångsrika brittiska komiker, som ser tillbaka på sina värsta gig.

Dave-Brown-Tough-Crowd-Tony-Law

Brittiske komikern Tony Law porträtterad för bildserien Tough Crowd.

Även Berns Hotel utsmyckas med fotografier och här visas bilder ur Dave Browns serier Africa och Behind the Boosh, samt ett antal landskapsbilder. Africa består av starka fotografier, tagna under Daves besök till organisationen AfriKids olika projekt i norra Ghana.

Dave-Brown-Sea_Pool

Gåtfull landskapsbild med titeln Sea Pool.

Färgstarka Behind the Boosh kommer ur en hyllad utställning där Dave Brown har fotat bakom kulisserna på The Mighty Boosh sedan det sena 90-talet. Det är fotografier på hans medspelare och nära vänner under ett spann på 12 år.

Dave-Brown-Boosh-Arctic-Brew

Bilden Artcic Brew från serien Behind the Boosh.

Med sina fotografier lyckas Dave Brown verkligen fånga ögonblick och personlighet, och varje bild berör på flera nivåer. Utställningen arrangeras i samarbete med kuratorn Jenny Theolin, som arbetat i flera år i Storbritannien och även uppmärksammats i internationell press. På Berns Asiatiska visas bilderna 23 oktober  till 25 november och på hotellet 23 oktober till 8 januari. Missa inte chansen att beskåda verken av en unik konstnär och kreatör på nära håll. Alla de utställda fotografierna finns även att köpa som tryck.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *