Aktiv lyxsemester i Serbien – Inspiration från Stockholm Travel Show

Stockholm Travel Show 2014

Igår öppnade Stockholm Travel Show, som håller på till och med imorgon, lördag den 25 oktober, och arrangeras på Stockholms Centralstation. Lyx redaktör Johanna var där och träffade bland andra Marko och Jasna från den serbiska lyxhotellkedjan MK Mountain Resort. Företaget äger även ett hotell i Belgrad men deras huvudverksamhet ligger i Kopaoniks nationalpark, i södra delen av Serbien, där de har två hotell och ett lägenhetshotell.

”Det är ett äkta berg, inte för mycket folk. Man kan vila upp sig, och ändå vara aktiv på semestern”

Kopaonik är regionens största och mest välutvecklade och ansedda skidområde. Besökarna kan just nu njuta av hela 65 km pister, av alla kategorier, och 24 liftar: siffror som är planerade att utökas framöver. För den som inte så gärna åker skidor finns dock ett överflöd av andra aktiviteter, för både vinter och sommar, som till exempel klättring, cykling, paragliding, offroadkörning och hiking.

MK Mountain Resort på Stockholm Travel Show 2014

MK Mountain Resorts Conference & Event Manager Jasna håller ställningarna i montern.

Gästerna har även tillgång till spa, skönhetssalong, gym, samt ett flertal restauranger och barer. Det finns också ett stort utbud av aktiviteter för barn och under juni och juli anordnas dessutom sommarskola i engelska. Marko, som är Sales Manager på MK Mountain Resort, berättar att man även arrangerar olika paketresor, med teman som ”Adrenalin”, ”Relax” och ”Romantic”. Han talar lyriskt om miljön: ”Det är ett äkta berg, inte för mycket folk. Man kan vila upp sig, och ändå vara aktiv på semestern”. ”Åk dit under sommaren” fortsätter Marko ”Det finns så många aktiviteter man kanske inte ens har hört talas om förut”. Conference & Event Manager Jasna håller med och rekommenderar att man väljer aktiviteter som gör att man lär känna den unika bergsmiljön, t ex offroadkörning och vandring. Innan vi skiljs åt avslöjar Marko att företaget håller på att utveckla en loyalty club, där man som gäst får olika rabatter baserat på sina tidigare vistelser.

Missa inte chansen att träffa representanter från MK Mountain Resort, och även besöka de andra utställarna på Stockholm Travel Show. Mässan har öppet idag och imorgon och inträdet är gratis.

 

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *