lax header

INTERVJU – KASAI – ÖPPNAR NYTT I STHLM OCH MALMÖ

”Efter ett fantastiskt år med Kasai och Ochaya på Linnégatan i Stockholm är vi otroligt glada att kunna presentera 2 nya destinationer, i 2 nya intressanta utföranden.” -säger Paulo Fagundez.

Trion Paulo Fagundez, Jerry Forsberg och Felix Granander började jobba tillsammans 2015 då de grundade eventkonceptet ”Bubbles & Brunch” som idag genomför evenemang i Sverige, Norge, Danmark och England. Sedan dess har de utvecklat och öppnat restaurangkonceptet Kasai, som även innefattar dinnerklubben Ochaya. Nu satsas det på fler restauranger, en fullstor sådan i Malmö samt en mindre sushibar i Moodgallerian.

Högst upp i Studio-Huset i Malmö, öppnar “Kasai-in-the-sky” den 11:e Maj, med utsikt över Malmö stad och hamn. Meny, cocktaillista och atmosfär blir likt övervåningen på Linnegatan i Stockholm. Den stora skillnaden i Malmö är att det blir en renodlad restaurang utan dinnerklubben Ochaya, Stockholmslokalens nattklubb, men Kasai-teamet utlovar ändå en levande destination med cocktailbar med hög stämning.

Vi är stora fan av Story Hotel i Stockholm. Vi gillar deras varumärke och sköna internationella känsla. Det passar oss perfekt! Lokalen i Malmö är dessutom en drömlokal, högst upp i fastigheten, 360 grader panoramautsikt över hela Malmö och Köpenhamn. Takterrassen är större än restaurangen, så det är en unik lokal med väldigt mycket möjligheter.” -säger Jerry Forsberg som är född och uppvuxen i Malmö och flyttar tillbaka till staden för att överse öppningen. Han fortsätter:
”För mig personligen ska det bli superkul att komma hem till Malmö efter många år utomlands och i Stockholm. Jag ser verkligen fram emot att vara tillbaka och att träffa gamla vänner och bekanta!”

kasai grundare

En stor del i framgången med Kasai och de fina recensionerna de fått från bl.a. Whiteguide, tilldelar ägarna Partnern och Chefskocken Danny Elmaleh. Danny startade sin karriär i Japan efter att ha studerat på den prestigefyllda skolan ’American Culinary Institute’ i New York och står även bakom 2 andra restaurangsuccéer i USA: Katsuya och CLEO. Kock-teamet ser till att bjuda på nyheter ofta, samtidigt som man är noga med att behålla favoriterna, både i matväg och vad gäller specialdrinkar. ”We change things every week on the menu, but they are small, gradual changes. Our food is always in development, much like our service and athmosphear” -säger Danny.

Förutom öppningen i Malmö tar även teamet på sig att lansera ett helt nytt koncept under samma månad. ‘Mini Kasai’ är en sushibar som öppnas i Moodgallerian, sista veckan i Maj. Fokus på ’Mini Kasai’ kommer att vara sushi och takeaway, med samma kvalité och högklassiga råvaror som de andra restaurangerna erbjuder. ”Våra gäster har efterfrågat ett snabbt alternativ för lunch, upphämtning och delivery. Kasai är ju en väldigt social restaurang där man ofta spenderar ett par timmar med vänner, men på Mini Kasai är tanken att man ska kunna hinna in och äta på 20-25 minuter, eller ta med sig maten hem.” –säger Paulo och fortsätter: ”Vår start med Kasai har gått så bra som vi vågat hoppas. Maten och drinkarna har varit uppskattade, stämningen hög och gästerna många. Nu ökar vi tempo och växer verksamheten.”

Kasai-in-the-sky (Malmö) Restaurang & Cocktailbar
När: Öppnar 11e Maj, 2018
Var: Nordenskiöldsgatan 24, 211 19 Malmö, 14e våningen.

Mini Kasai (Mood Gallerian Stockholm) Sushibar & Takeaway
Öppnar: Sista veckan i Maj
Var: Regeringsgatan 48, 111 44 Stockholm