Fitbit alta hr

Lyx.se testar Fitbit Alta HR

Jag fick chansen att prova en av Fitbits senaste produkter för inte så länge sedan. Fitbit Alta HR är ett diskret aktivitetsarmband med alla funktioner du kan tänkas behöva för att hålla koll på både träning och hälsa.

Fitbit har slagit igenom stort nu även på den Svenska marknaden och är idag en av de absolut populäraste tillverkarna av aktivitetsarmband och aktivitetsklockor. Fitbit Alta HR är ett fullspäckat armband med alla de senaste funktionerna. Förutom de vanligaste funktionerna som stegräknare, distansmätare och funktion för att beräkna förbränning har den även mer avancerade funktioner genom den medföljande appen som vi ska kolla närmre på senare.

Fitbit alta hr

Designen på klockan är riktigt modern och snygg, den är väldigt lätt och extremt bekväm. Efter ett par minuter på handleden glömmer du nästan bort att du har den där. Den går att få i en mängd olika färger på armbandet och utöver de vanliga armbanden kan man nu även köpa snygga och sköna armband i läder, något som förhöjer utseendet och känslan ännu mera. Den stora tydliga skärmen ger dig all information du kan tänkas behöva komma åt snabbt och enkelt när du är i rörelse.

Jag har själv vart en flitig användare utav tidigare Fitbit produkter och en av sakerna som alltid imponerat mig har vart deras app och dess funktioner. Redan för ett par år sedan när jag upptäckte Fitbit för första gången upplevde jag att appen var mycket bättre än övriga som fanns på marknaden. Sedan dess har har den utvecklats något enormt och fått en mängd nya funktioner. Genom appen kan man tillsammans med Fitbit Alta HR bland annat övervaka sin sömn, jämföra sina resultat med vänner, kolla historik över träning och förbränning och även se historik över puls och mycket mer.

Fitbit alta hr

Under de veckor som jag använde Fitbit Alta HR var den största skillnaden jämfört med min egna Fitbit Charge HR den mycket förbättrade batteritiden. Tillverkaren själva hävdar att den ska räcka drygt fem dygn på en laddning, detta varierar självklart beroende på användningen. Även porten och sladden för att ladda armbandet känns mer genomtänkt och robust jämfört med min äldre Charge HR. Jag upplever också att denna sitter mycket skönare runt handleden. Skärmen känns tålig emot både stötar och repor så du behöver ej vara orolig för att skada den. Vid normal användning behövde jag ladda armbandet ungefär var femte dygn vilket känns helt okej.

Fitbit alta hr

Jag blev positivt överraskad av denna produkt, det är kul att se att Fitbit har tagit ett redan lyckat koncept och gjort det ännu bättre. Jämfört med förra generationens armband känns allt lite mer genomtänkt, mer robust och dessutom snyggare. Jag skulle absolut rekommendera denna produkt till någon som är ute efter ett snyggt, funktionellt och prisvärt aktivitetsarmband. Fitbit Alta HR hittar du i Svenska butiker idag för drygt 1300 SEK.

Jonathan har en bakgrund som både chefredaktör och skribent och har främst haft fokusen på musik och events. Lyx för Jonathan är att kunna unna sig det där lilla extra, att kunna koppla av med en bra skiva och en god whisky, att ha tid att andas och slappna av och ha möjligheten att kunna resa och utforska världen. Musik, teknik, klockor och bilar är det som intresserar honom mest.