Victorinox Maverick GS Chronograph Herrklocka

Recension – Victorinox Maverick GS Chronograph

Då var det dags för mig att recensera ännu en klocka från den schweiziska klocktillverkaren Victorinox. Denna gången är det den lyxiga Victorinox Maverick GS Chronograph som jag ska kolla närmare på. 

Victorinox Maverick GS Chronograph lanserades som den perfekta kombinationen mellan funktion och elegans. Ni som har läst någon av mina tidigare recensioner av klockor från denna tillverkare vet att Victorinox är kända för att alltid hålla extremt hög kvalité och alltid leverera en klocka med premiumkänsla. Så är även fallet den här gången. Jämför man denna klocka med de som jag tidigare har testat ser man tydligt att de har fokuserat på en lyxigare och mer elegant finish här.

Victorinox Maverick GS Chronograph

Klockan har ett armband av rostfritt stål som är färgat i silver och guld. Samma färgtema syns även på boetten och kronan. Tillsammans med den mörkblåa urtavlan gör det denna klocka till en riktig blickfångare. Visarna och siffrorna är alla färgade i guld, kontrasten emot den blåa urtavlan är enligt mig riktig snygg. I urtavlans kant finns även en takymeterskala och boetten är vridbar för enkel tidtagning även under vattnet, vid exempelvis dykning. Förutom redan nämnda funktioner finns även larm och kronograffunktion som namnet på klockan redan skvallrat om, detta för en mer detaljerad tidtagning.

Victorinox Maverick GS Chronograph

Armbandet består av både korta och långa länkar och det är enkelt att anpassa efter behov för en perfekt passform. Då klockan mäter 43mm i diameter får den ändå anses vara en relativt stor klocka, så passformen är verkligen viktig. Klockan väger in på strax över 200 gram och är väldigt bekväm att ha på sig även under en hel dag.

Victorinox Maverick GS Chronograph tilltalar verkligen mig då den på ett perfekt sätt framhäver både en känsla av lyx och är samtidigt väldigt tidlös och sofistikerad i designen. En perfekt balans mellan funktion, flash och premiumkänsla. Färgkombinationen av silver, guld och blått är extremt snygg.

Jag tycker att denna klocka är en av Victorinox snyggaste klockor just nu och de har ännu en gång lyckats tillverka en klocka som både känns och ser dyrare ut än vad den är. Victorinox Maverick GS Chronograph går att få i flera färger. Just denna färgkombination som jag testade kostar cirka 8000 SEK, det finns även en version i samma färgkombination men med en enklare urtavla utan kronograffunktion som är något billigare, på dryga 6000 SEK.

Jonathan har en bakgrund som både chefredaktör och skribent och har främst haft fokusen på musik och events. Lyx för Jonathan är att kunna unna sig det där lilla extra, att kunna koppla av med en bra skiva och en god whisky, att ha tid att andas och slappna av och ha möjligheten att kunna resa och utforska världen. Musik, teknik, klockor och bilar är det som intresserar honom mest.