Bose Soundlink Color II Mobilhögtalare

Lyx.se testar – Bose Soundlink Color II

Bose Soundlink Color II är en uppdatering av deras mycket populära och uppskattade mobilhögtalare Bose Soundlink Color som de släppte 2014. Även om föregångaren fick väldigt bra betyg av både kritiker och användare har Bose lyckats klämma in en hel del riktigt grymma förbättringar. Vi på Lyx.se fick en chans att testa denna högtalare under ett par veckor.

När Bose presenterade sin nya medlem i Soundlink-familjen blev jag som så många andra väldigt intresserad av vad för uppdateringar denna kompakta mobilhögtalare skulle bjuda på. När de släppte sin första version av Bose Soundlink Color var fokusen på att i ett litet och portabelt format bjuda på ett stort och fylligt ljud. Något de verkligen lyckades med, då den fick väldigt bra kritik världen över just för dessa egenskaper.

När jag fick möjligheten att testa Bose Soundlink Color II under ett par veckor var jag väldigt nyfiken på att se just hur mycket de hade förbättrat sedan 2014. Det första jag slogs av när jag öppnade förpackningen var hur solid och robust mobilhögtalaren känns. Den är absolut inte tung, även om den väger mer än vad den lilla storleken skvallrar om. En stor del av tyngden ligger förmodligen i batteriet som enligt Bose själva ska hålla i upp till åtta timmar, men jag återkommer till detta senare.

Om vi tittar på utsidan av högtalaren är den beklädd med ett mjukt slitstarkt skal av silikon, vilket garanterar ett fast grepp även om högtalaren skulle vara blöt. Då högtalaren tål fukt är detta ett stort plus om man till exempel har den i ett fuktigt badrum eller vid poolkanten. Knapparna sitter på ovansidan och är markerade med tydliga symboler. Då det ej finns några fysiska knappar, utan dessa sitter dolda under den gummibeklädda ytan behöver man ej oroa sig för att vatten ska leta sig in i högtalaren om man till exempel har våta fingrar när man justerar volymen, väldigt smart och snyggt. Förutom detta hittar du en USB-port för laddning och en AUX-ingång om man vill koppla in en enhet som ej stöder Bluetooth. En ytterligare fördel med USB-laddningen är att man kan förlänga batteritiden med en portabel laddare, även när det ej finns vägguttag tillgängligt.

Bose Soundlink Color II Mobilhögtalare

När jag fick hem högtalaren laddade jag upp batteriet till fullo och kunde sedan på drygt 50 % ljudnivå använda högtalaren ett par timmar om dagen i cirka en vecka innan jag behövde ladda den igen. Blev väldigt positivt överraskad utav detta. Under dessa dagar hängde den med lite varstans i huset, på altanen och vid poolen. Vid drygt 50 % ljudnivå upplevde jag att den klarade av betydligt mer än de specificerade åtta timmarna. Vill man spela högre kan man naturligtvis räkna med en sämre batteritid, av förklarliga skäl.

Bose Soundlink Color II Mobilhögtalare

Det viktigaste för många är självklart ljudkvaliteten. Även om man prioriterar vikt, storlek samt hur enkel den är att ha med sig överallt, vill man samtidigt att den ska låta bra så klart. Att Bose Soundlink Color II låter större än den ser ut är en underdrift. Den låter stort och fylligt och kan utan bekymmer spela högt nog för att fylla ett relativt stort rum. Jag upplevde aldrig basen som dominerande eller diskanten som vass, men lyssnar du genom exempelvis Spotify finns möjlighet att anpassa EQ efter smak. Jag upplevde att en volym runt 60 % var tillräckligt för de flesta situationer. Men om man vill ha med den på strandpartyt eller poolhänget finns det mer kraft att hämta ur denna grymma mobilhögtalare. Jag kopplade upp flertalet mobiler och laptops från olika tillverkare och det var aldrig några problem med att få den att synka via Bluetooth. Räckvidden hade jag heller aldrig några problem med, även vid längre avstånd tappade jag aldrig kontakt med den.

Bose Soundlink Color II finns i butiker redan nu och säljs för runt 1400 SEK. Med det priset, det kompakta formatet och det grymma ljudet är det svårt att inte älska denna mobilhögtalare. Den kommer i fyra olika färger, Röd, Blå, Vit och Svart. Vi på Lyx.se kan helt klart rekommendera denna fantastiska produkt.

Jonathan har en bakgrund som både chefredaktör och skribent och har främst haft fokusen på musik och events. Lyx för Jonathan är att kunna unna sig det där lilla extra, att kunna koppla av med en bra skiva och en god whisky, att ha tid att andas och slappna av och ha möjligheten att kunna resa och utforska världen. Musik, teknik, klockor och bilar är det som intresserar honom mest.