Canon 6D Mark II Dslr Kamera

Canon 6D Mark II – Den efterlängtade uppföljaren är äntligen här

Det är fem år sedan Canon släppte kameran som för första gången erbjöd fotografer chansen att fota i digitalt fullformat utan att kosta en mindre förmögenhet. Mycket har förändrats sedan dess. Är Canon 6D Mark II allt som vi hoppades på?

Mycket har hänt på kameramarknaden sedan 2012. Tack och lov känns det som att racet efter flest pixlar äntligen börjat dö ut. Visst har antalet megapixlar ökat från 20,2 till 26,2 i och med den nya DIGIC 7 processorn, men det känns som att det är inte där fokuset har legat. Man har dock lagt mycket energi och tid på den nya autofokusen som nu har 45 punkter, alla cross-type, för att garantera snabb och superskarp fokus i alla situationer. Detta kombinerat med en kapacitet på att ta 6,5 bilder per sekund ger dig grymma förutsättningar för att fånga alla typer av motiv.

Det har florerat många rykten de senaste åren över både utseende och funktioner när det gäller den kommande Canon 6D Mark II. Ett av ryktena gällde just den vikbara skärmen, något som nu blivit bekräftat i och med pressreleasen. En enormt efterlängtad funktion bland inte minst de som spelar in mycket videomaterial med sin kamera. Att vlogga har bara blivit mer och mer populärt senaste åren och jag kan verkligen tänka mig att Canon 6D Mark II kan bli en ny favorit inom det området. Tidigare har Canon 80D dominerat som vloggkamera just på grund av den grymma videokvalitén och den vikbara skärmen. I och med releasen nu kommer det även finnas ett fullformatsallternativ.

Canon 6D Mark II Dslr Kamera

Vi nämnde tidigare den nya DIGIC 7 bildprocessorn, denna säkerställer en klart förbättrad dynamisk räckvidd, vilket betyder mera detaljer i de ljusaste respektive mörkaste delarna av bilderna. Utöver detta har man även ökat ISO till 40 000 och den är expanderbar hela vägen upp till ISO 102,400 för de där riktigt extrema situationerna. Utöver dessa funktioner är den inbyggda videostabiliseringen i kamerahuset en riktigt intressant nyhet, vilket innebär att oavsett vilket objektiv du använder kommer du få enormt mycket stadigare videomaterial.

Vi på Lyx.se är enormt spända över att få lägga vantarna på ett exemplar av Canon 6D Mark II för en mer ingående analys.

Canon 6D Mark II

  • 26,5 MP Fullformatssensor
  • 6,5 bilder i sekunden
  • 45 punkters Cross-type Autofokus
  • DIGIC 7 bildprocessor ISO 100-40 000
  • Wi-Fi, GPS, NFC och Bluetooth inbyggt
  • Video i 1080p 60 fps
  • Vatten- och dammtålig
  • Rekommenderat pris på 23 000 SEK för kamerahus
  • Släpps under juli 2017

Jonathan har en bakgrund som både chefredaktör och skribent och har främst haft fokusen på musik och events. Lyx för Jonathan är att kunna unna sig det där lilla extra, att kunna koppla av med en bra skiva och en god whisky, att ha tid att andas och slappna av och ha möjligheten att kunna resa och utforska världen. Musik, teknik, klockor och bilar är det som intresserar honom mest.