TT Mellanölsveckan

TT hyllar folkhemska matklassiker i samband med Mellanölsveckan

TT lanserar Mellanölsveckan för att hylla det svenska mellanölet. Restaurangerna Bleck, Carousel och Bananas kommer tillsammans att presentera svenska matklassiker i ny modern tappning, som alla självklart kommer passa extra bra med en härlig mellanöl till.

Mellanölsveckan håller på den 7-11 Juni och förutom en speciellt framtagen meny kommer det även bjudas på underhållning i form av livemusik och konst. Det kommer garanterat bli en matupplevelse utöver det vanliga för er som tittar in på dessa restauranger under de här dagarna.

På menyn hittar vi flera odödliga klassiker som Tre små rätter, Black & White och Capricciosa, alla i en uppfräschad modernare version. Att man valde just dessa rätter är på grund av deras roll i den svenska matkulturen genom flera årtionden. Dock har de kanske ibland fått ett något oförtjänt rykte om att vara både fantasilösa och ofta slarvigt tillagade. Därför kände man att just dessa rätter var välförtjänta av en liten comeback.

Mellanölsveckan är en kombination av mat och dryck som ska kännas lättillgänglig och okomplicerad. Det finns trots allt goda anledningar till varför dessa rätter hittat en plats i den svenska matsjälen. – Marcus Friari, Brand Manager för TT på Galatea.

Samtliga rätter är självklart framtagna och komponerade för att bäst avnjutas med en härlig mellanöl. TT lanserade mellanölen 1965 under sloganen “Ett gott öl till maten”, det är precis det de vill lyfta med detta evenemang. En öl med lite lägre alkoholhalt och enklare mer okomplicerad karaktär är ett utmärkt komplement till dessa rätter, då maten får spela den största rollen i den kulinariska upplevelsen.

Överst till vänster : Capricciosa från Bananas. Överst till höger : Tre små rätter från Bleck. Nederst : Fylld paprika, Black&White och friterad camembert från Carousel.

Carousel

Fylld paprika: Pimentos de Padron fyllda med skaldjur och Calamares. Serveras med svart aioli.
Black & White: Oxfilé tournedos med dubbel tallriks-presentation. Black serveras med tryffel och halstrad anklever. White med bearnaise, viltsparris och Pata Negra.
Friterad Camembert: La Leche fritta-inspirerad camembert. Serveras tillsammans med friterad persilja och rårörda hjorton.

Bananas

Capricciosa: Med ekologisk tomat, Fior Di Latte, Prosciutto Crudo, färska champinjoner och svarta oliver.

Bleck

Tre små rätter:
1. Pankofriterade räkor med grillad citron.
2. Falafel med habaneromayo, picklad grön chili, rödlök och koriander.
3. Smörstekt strömming, créme fraiche, dill, och citron.

Jonathan har en bakgrund som både chefredaktör och skribent och har främst haft fokusen på musik och events. Lyx för Jonathan är att kunna unna sig det där lilla extra, att kunna koppla av med en bra skiva och en god whisky, att ha tid att andas och slappna av och ha möjligheten att kunna resa och utforska världen. Musik, teknik, klockor och bilar är det som intresserar honom mest.