Brothers passform herrmode

Brothers slår ett slag för bättre passform

Enligt en undersökning som Sifo gjort i uppdrag från herrmodekedjan Brothers visade det sig att så många som var femte svensk man vet inte hur en kostym ska sitta och var fjärde vet inte ens vilken storlek de har på kavaj eller byxa. Detta är något som Brothers nu vill råda bot på och de kommer under våren att åka på turné runtom i Sverige för att utbilda män i ämnet passform.

Det viktigaste för en välklädd stil är att kläderna passar din kroppstyp. Det finns ingen man som är den andra lik och och oftast räcker inte de vanliga storlekssystemet till (S, M, L, osv). Enligt undersökningen visade det sig att ungefär var femte man inte tyckte att standardstorlekarna passade dem. Trots detta problem är det bara drygt 1 av 10 som faktiskt justerar kostymen efter sin egen kropp. Det är just detta som Brothers nu vill ändra på.

När det kommer till just kostymer betyder passformen allt och det är för många män en enorm boost för självförtroendet att klä upp sig i just kostym. Men trots detta är det allt för många som går klädda i kostymer som ej sitter som de ska, detta beror främst på okunskap. Om en kostym ska sitta som den ska krävs det oftast justeringar på ben- och armlängd och även midjemått. Därför erbjuder alltid Brothers kunden att göra en anpassning av just detta.

Sverigeturnén startade den 2 Maj på Terminal 4 på Arlanda Stockholm och kommer sedan att åka ut på vägarna för att besöka flertalet platser. På plats kommer Brothers professionella personal erbjuda kostnadsfria råd om just passform.

Brothers passform herrmode

Datum för Brothers eventturné:

2-8/5 Arlanda, terminal 4
9-10/5 Kista Centrum
11-12/5 Liljeholmstorget Galleria
13-14/5 Täby C
15-16/5 i-huset, Linköping
17/5 A6 Jönköping
18-19/5 Göteborgs centralstation
20-21/5 Frölunda Torg, Göteborg
22-23/5 Malmö centralstation
24-25/5 Väla, Helsingborg
26/5 Triangeln, Malmö
27-28/5 Emporia, Malmö
30-31/5 Stockholm centralstation
1/6 Gränby, Uppsala

Jonathan har en bakgrund som både chefredaktör och skribent och har främst haft fokusen på musik och events. Lyx för Jonathan är att kunna unna sig det där lilla extra, att kunna koppla av med en bra skiva och en god whisky, att ha tid att andas och slappna av och ha möjligheten att kunna resa och utforska världen. Musik, teknik, klockor och bilar är det som intresserar honom mest.