Victorinox Airboss Black Edition

Recension – Victorinox Airboss Black Edition

Det är ingen nyhet att Victorinox är en utav mina personliga favoriter när det gäller klocktillverkare. Det är få tillverkare i denna prisklass som gång på gång överträffar sig själva när det gäller både kvalité och känsla. Deras modell Victorinox Airboss Black Edition är inget undantag. 

Victorinox Airboss Black Edition kommer i flera olika utföranden. Modellen vi tittar på här är vad man kan kalla för basutförandet. Förutom denna stilrena klassiska pilotklocka finns Airboss Chronograph med kronograffunktion och en Airboss Mach 9, även den med kronograf och diverse skalor och tabeller i boetten. Detta gör det bland annat möjligt att läsa av och omvandla både avstånd och hastighet. Alla modellerna går att få antingen med ett svart armband i rostfritt stål eller även med svart tygarmband, för den som vill hålla ner vikten något.

Victorinox Airboss Black Edition

Även om detta är basutförandet i denna trilogi av nattsvarta pilotklockor är det inget hos den som man saknar. Man måste komma ihåg att de olika versionerna helt enkelt representerar tre olika användningsområden. Till skillnad från sina storebröder känns Victorinox Airboss Black Edition aningen smidigare och nättare, då den håller en lite lägre profil, och dessutom är lättare, med sina 165 gram.

Victorinox snygga röda signaturfärg används inte bara på sekundvisaren utan även på de tryckta siffrorna på insidan av saffirglaset vilket ger en häftig look då de ser ut att nästan sväva ovanför urtavlan. Dessa siffror visar 24-timmars formatet, något som är väldigt vanligt på just den här typen av pilotklockor. Jag måste säga att den röda färgen i kontrast emot den svarta urtavlan ser riktigt snyggt ut.

En avgörande funktion som är genomgående över hela trilogin är att de alla drivs av Schweiz-tillverkade automatiska urverk. Vi gick igenom lite kort i min förra recension vad just automatiskt urverk innebar. I Airboss Black Edition är det ett ETA 2824 som driver klockan. Detta väldigt pålitliga och förtroendeingivande urverk kommer se till att klockan håller tiden under en väldigt lång period, förutsatt att du använder klockan så du ej tömmer energireserven. Storebröderna som båda har kronograf drivs istället av mekanismen ETA 7750.

Victorinox Airboss Black Edition

Efter att ha fått möjligheten att prova denna klockan under en period måste jag säga att jag gillade den mer och mer ju längre tid den spenderade runt min handled. Den stilrena designen och färgkombinationen föll mig mer i smaken än jag hade förväntat mig. Själv äger jag ingen svart klocka i nuläget, men efter att ha fått bekanta mig med denna skönheten är jag riktigt sugen på att slå till. Priset på cirka 9000 SEK känns väldigt rimligt med tanke på finishen och kvalitén man får. Räkna sedan dessutom med det underbara automatiska urverket, så blir detta en klocka som är svår att stå emot.

Jonathan har en bakgrund som både chefredaktör och skribent och har främst haft fokusen på musik och events. Lyx för Jonathan är att kunna unna sig det där lilla extra, att kunna koppla av med en bra skiva och en god whisky, att ha tid att andas och slappna av och ha möjligheten att kunna resa och utforska världen. Musik, teknik, klockor och bilar är det som intresserar honom mest.

Sorry, the comment form is closed at this time.