Image Alt
 • Lyx Testar  • Alkoholfri ekologisk nyhet från Carlsberg – Lyx.se har smakat
Carlsberg alkoholfri

Alkoholfri ekologisk nyhet från Carlsberg – Lyx.se har smakat

Alkoholfria alternativ är något som har blivit enormt efterfrågat i Sverige på senare år. Den mest sålda av de alkoholfria öl-sorterna i Sverige är Carlsberg Non Alcoholic, en öl som nu även blivit ekologisk. Vi på Lyx.se har smakat den.

Carlsberg har länge vart en hyllad favorit bland de Svenska öldrickarna, både för sin alkoholfria öl såväl som för sina starkare alternativ. Med en ökning på över 60% av försäljningen av alkoholfria alternativ de senaste två åren så finns det all anledning för tillverkarna att fortsätta driva utvecklingen framåt. Något som de nu gör med sin nya lansering av Carlsberg Non Alcoholic Organic.

Carlsberg alkoholfri

I en ekologisk öl måste minst 95% av malten som används vara ekologiskt odlad. Carlsberg nöjer sig dock inte med det utan hela 100% av malten i nya Non Alcoholic Organic är ekologisk. Bra där! Foto: Carlsberg Sverige

När vi på redaktionen fick chansen att smaka denna nykomling blev vi väldigt positivt överraskade över dess fulla och rika smak. Detta är en ljus lager som har en utmärkt balans mellan malt och humle. Den har en väldigt fin och svagt bitter eftersmak. Detta gör den till en utmärkt törstsläckare en varm sommardag, men även ett bra komplement till maten. Carlsberg Non Alcoholic Organic är ett utmärkt bevis på att smaken inte sitter i procenten utan den beror mer på kvalitén på de råvaror som används vid tillverkningen. Det finns ingen tvekan om att denna öl kommer bli minst lika populär som sin icke-ekologiska föregångare.

Förutom nya Non Alcoholic Organic har Carlsberg även uppdaterat flera andra produkter i sitt sortiment till ekologiska. Både Carlsberg Hof och Carlsberg 3,5% 33cl är nu mera helt ekologiska produkter. Ett väldigt bra initiativ tycker vi på Lyx.se och hoppas att fler tillverkare kommer ta till sig av detta koncept.

Carlsberg Non Alcoholic Organic finns i Systembolagets ordinarie sortiment sedan vecka 4 2017.

Jonathan har en bakgrund som både chefredaktör och skribent och har främst haft fokusen på musik och events. Lyx för Jonathan är att kunna unna sig det där lilla extra, att kunna koppla av med en bra skiva och en god whisky, att ha tid att andas och slappna av och ha möjligheten att kunna resa och utforska världen. Musik, teknik, klockor och bilar är det som intresserar honom mest.

POST A COMMENT