
Spetsa drinken med smakrika iskuber i sommar
Sommaren är här, åtminstone rent teoretiskt, många av oss är lediga och vi kopplar alla säkert gärna av med något gott och svalkande att dricka mellan varven. Veckans tips kommer från Schweppes och handlar egentligen mer om vad man lägger i drinken än om drinken själv – nämligen iskuber. Normalt sett blir drycken ofta mer urvattnad i takt med att isbiten smälter. Här kommer dock tre recept på iskuber, med tillhörande drinkar (två med alkohol och en alkoholfri), som tillför smak istället. Och snygga är de!
Förbered iskuberna i god tid innan du vill servera drinken, genom att lägga ingredienserna, i små bitar, i iskubsformar, fylla på med vatten och ställa in i frysen.

Basilemon, med iskuber på citron och basilika.
Basilemon
Ingredienser iskub:
Basilika
Citron
Ingredienser drink:
5 cl gin
2 cl citronjuice
1 cl sockerlag
5 basilikablad
Schweppes Lemon
Gör så här:
Muddla basilikablad i en shaker.
Häll över gin, citronjuice och sockerlag.
Skaka.
Sila och toppa med kall Schweppes Lemon.
Servera med iskuberna.

Russian spritzer, med iskuber på hallon.
Russian spritzer
Ingredienser iskub:
Hallon
Ingredienser drink:
10 cl vitt vin
Schweppes Russchian
Gör så här:
Fyll ett vinglas med halloniskuber.
Häll i vin och toppa med Schweppes Russchian.

Alkoholfria Summer Thyme, med iskuber på jordgubbar och timjan.
Summer thyme
Ingredienser iskub:
Jordgubbar
Timjan
Ingredienser drink:
1 cl sockerlag
5 jordgubbar
Timjan
Schweppes Ginger Ale
Gör så här:
Muddla fem jordgubbar och blad från två timjankvistar i ett glas.
Lägg i iskuberna.
Toppa med kall Schweppes Ginger Ale.