SVEDKA_vodkadrink

Drinkrecept inför helgen – nyklassiska SVEDKA Sour

Inför helgen passar vi på att bjuda på ett drinktips för alla duktiga hemmabartenders där ute. Det är den svenska premiumvodkan SVEDKA som delar med sig av sin SVEDKA Sour – en sötsur nyklassiker. Premiumsprit är, som säkert många har märkt, en trend som håller i sig och just vodka av hög kvalitet har stigit en hel del i popularitet på senare tid. SVEDKA själv är för övrigt den mest sålda svenska vodkan i USA, något som säkerligen förvånar många. ”I USA beställer du inte en vodkadrink i baren, du beställer en SVEDKA-drink”, säger Petter Berglund, VD på Arctic Beverage Sweden, som distribuerar SVEDKA i Sverige. Upp till er att testa! Här kommer receptet:

Ingredienser:

4 cl SVEDKA vodka

2 cl citronjuice

2 cl sockerlag

¼ äggvita

Gör så här:

Häll SVEDKA vodka, citronjuice, sockerlag, äggvita och is i en shaker. Skaka om. Ta fram ett rocksglas och fyll med is. Sila av drinken ned i glaset. Garnera med en citronskiva på glaskanten. Servera!

Trevlig helg! Vare sig det blir med vodkadrinkar eller hallonsaft.