Nytt svenskt sminkmärke och unikt DIY-koncept

Belle Dame är ett nytt svenskt premiummärke inom smink som lanserades nu i maj. Konceptet är nytt i världen och lyfter DIY-trenden till en ny nivå. I butiken kan kunderna boka in sig på en gör det själv- sminkning. De sminkar sig själva under vägledning och med tips från professionella makeupartister på plats.Inom kort kommer det även finnas tutorial-videos och en specialutvecklad mobilapplikation som ger tips och information om Belle Dames olika produkter. Kunden erbjuds utöver en 45 minuters lång sminktid, en egen sminkstation och ett flertal specialutvecklade högkvalitativa sminkprodukter i en mängd färgnyanser. För att möjliggöra DIY-makeup använder sig Belle Dame av en ny innovativ rengöringsspray som desinficerar sminket mellan varje användning och gör det 100 % fritt från bakterier på 10 sekunder. Belle Dame kommer att vara först i Sverige att använda sig av denna produkt som kallas BeautySoClean.

Belle Dame butik utifrån

Belle Dames butik ligger på Götgatan 37 i Stockholm

Bakom Belle Dame står grundare Suzanne Jouda, en 30-årig entreprenör från Stockholm. Suzanne är utbildad makeupartist med masterexamen i organisk kemi och har en bakgrund som forskningsingenjör och kvalitetsansvarig på internationella företag som GE Healthcare och AstraZeneca. Det var under Suzannes tid i San Francisco som idén till Belle Dame kom till.

“Vi vill att Belle Dame utöver kvalitativa sminkprodukter även ska erbjuda våra kunder en härlig tjänst där de kan komma förbi med sina vänner efter jobbet och fräscha till sig innan AWn eller bara för att lära sig mer om hur de lägger en perfekt make själva. Vi är dessutom övertygade om att våra kunder kommer lära sig mer hos oss på vår DIY-makeup där de utöver rådgivning även själva lär sig tekniken. Vilket de annars inte gör på en vanlig makeuprådgivning där ett proffs lägger all make åt dem. Vi tror starkt på konceptet learning by doing”, förklarar Suzanne Jouda, vd och grundare av Belle Dame.

Belle Dame smink och blommor

Utöver DIY-makeupkonceptet har Belle Dame tagit fram en komplett serie av högkvalitativ, skonsam och näringsgivande kosmetik. Produkterna är producerade i USA, Kanada och Italien i fabriker med över 40 års erfarenhet av att producera högkvalitativa sminkprodukter.  Anläggningarna där produkterna produceras har toppmoderna laboratorier med innovativa och högteknologiska instrument för att kunna ta fram det perfekta pigmentet, nyansen och konsistensen. För att säkerställa rätt kvalitet på produkten mals de ingående ingredienserna tre gånger innan slutprodukten tas fram. Resultatet är en färgrik produkt som sitter länge på huden.

Belle Dame läppstift

Sminkserien består av produkter för bas, ansikte, ögon, läppar och bryn. Produkterna innehåller olika sammansättningar av mineraler och vitaminer som skyddar huden från yttre påverkan och samtidigt ger näring åt huden.  Vissa produkter innehåller multimineralkomplex såsom magnesium, kalium, natrium, zink och klorid samt vitamin A, som hjälper till vid celluppbyggnad, och vitamin E som agerar antioxidantiskt. Belle Dame använder sig även av naturliga ämnen som grönt te och aloeextrakt för att lugna och lindra huden.

DIY-makeup kostar 200 kr. Kunden får då utöver expertrådgivning på plats ett brett utbud av produkter och penslar som de kan använda på plats, samt en egen mascara som de får ta med hem.

Belle Dame butik

Inne i butiken finns fyra sminkstationer där man kan få professionell rådgivning

Belle Dame blommor

Sandra Kastås jobbar som PR-konsult och rådgivare till VD:s i mindre bolag inom ett flertal branscher. Hon driver även sitt eget konstföretag vid sidan av. För Lyx skriver Sandra om konst, inredning, mode och trender.