restaurang hantverket

Restaurang Hantverket – ny Stockholmskrog med hantverk på flera nivåer

Restaurang Hantverket har öppnat på Sturegatan 15 på Östermalm i Stockholm. Här månar man om hantverket både i matlagningen och inredningen som präglas av passion och genuina detaljer.

Restaurang Hantverket ingår i en grupp som driver nio hotell, slott och eventlokaler i Stockholmsområdet. Den kreativa utvecklingen av köket står köksmästare Fredrik Persson, tidigare tvåfaldig Årets Kock semifinalist, och Kocklandslagets Fredrik Juhlin för.

restaurang hantverket_Fredrik PerssonKöksmästare Fredrik Persson.

Restaurang Hantverket vill tilltala flera av våra sinnen såsom syn, smak och doft. Nordiska smaker blandas med influenser från Europa.

”Maten skapas av noga utvalda råvaror i sin finaste säsong och våra gastronomiska traditioner gör sig påminda med inslag av salt, sötsurt, rökt och kryddor. Vi väljer gärna små partier av kvalitetsråvaror från lokala producenter. På så sätt tillåts menyn förändras i takt med säsongen och vi bidrar till en hållbar matkultur”, berättar Fredrik och Fredrik.

Baren har liksom resten av Hantverket fokus på det visuella med iögonfallande garnityr. Baren arbetar med färska produkter och egen tillverkning av smaksättningar, och tillverkar exempelvis egen Gingerbeer och Grenadine.

restaurang hantverket           I baren med utsikt ut mot Sturegatan.

restaurang hantverket

Restaurangens egen öl heter Hantverkets summer pils och har tagits fram i samarbete med ett litet bryggeri som heter Coppersmith’s och ligger i Västerås.

Rustik elegans

Interiören består av gammalt som blandats med nytt. Konceptet är hållbart och tidlöst, klassiskt och modernt med detaljer som ska väcka uppmärksamhet.

restaurang hantverketOrangeriet, med utsikt bak mot innergården, har bland annat ett stort fotografi av fotografen Ivan da Silva.

Ägaren Torbjörn Blomqvists bakgrund som bland annat slöjdlärare och inredningsbutiksägare visas på ett kul sätt i form av exempelvis en hyvelbänk som möter gästerna i entrén och hantverksmässigt tillverkade möbler.

restaurang hantverket

Till vissa av borden har man använt ek som legat på havets botten i 300 år och till andra stora hela kastanjestockar.

”Våra ledord har varit rustik elegans när vi arbetat fram konceptet. Vi har valt att jobba med rena och naturliga material som berättar om sitt ursprung. Vi har skapat en harmoni i färg och form med hjälp av materialens egna ytor, så att de tillsammans genom sin närvaro formar ett rum som skänker en atmosfär där du mår bra, utan att exakt veta varför, bara en skön känsla”, säger Torbjörn Blomqvist, ägare av Restaurang Hantverket.

Och en skön känsla förmedlas absolut. Vi går ifrån restaurangen glatt överraskade och nöjda med intrycken från både goda smaker, trevligt mottagande och mysig atmosfär.

restaurang hantverket_maträtt

restaurang hantverket_Foto Thomas WingstedtToaletten på restaurang Hantverket.