Tony Moly – roligare hudvård

Det sydkoreanska hudvårdsmärket Tony Moly lanserades 2006 och har sedan dess erbjudit premiumprodukter inom hudvård som kombinerar innovation med tilltalande design. Tony Moly är kända för sina roliga förpackning och bisarra ingredienser såsom snigelsekret, ägg, tomat och bambuvatten. Själva varumärkesnamnet Tony Moly kommer ifrån engelskans ord för fashionabel/stylad (tony) och koreanskans ord för blomstrande/förpackning (moly) “snygg förpackning”. Produkterna har en miljövänlig inriktning med naturliga och ekologiska ingredienser och testas aldrig på djur.

I maj kommer Tony Moly lanseras på den svenska marknaden via Sephora. Utbudet i Sverige kommer att bestå av återfuktande och uppfräschande serum, handkrämer, nattmasker, ögonmasker, läppbalsam, peelingkrämer, porrengörare med mera. Här följer ett urval.

pandas-dream-so-cool-eye-stick

Panda’s Dream So Cool – Eye Stick

Ett återfuktande och uppfräschande serum som jämnar ut fina linjer kring ögonen. Berikad med näringsgivande och återfuktande bambuextrakt som lugnar huden och ger en avslappnande effekt.

Pris: 125 kr

banana-hand-milnk

Magic Food – Banana Hand Milk

En handkräm bestående av bananextrakt, mjölkprotein, sheasmör, macadamiaolja och kokosnötsolja med en svag doft av banan.

Pris: 95 kr

läppbalsam

Mini Lip Balm

Krämiga läppbalsam som innehåller naturligt extrakt från frukt och bär med smak av banan, äpple, persika eller körsbär som återfuktar och mjukgör läpparna.

Pris: 90 kr

bbo-bbo-lip-balm

Bbo Bbo Lip Balm

Transparenta läppbalsam berikade med näringsgivande Vitamin E, honung och blåbärsextrakt. (Bbo bbo betyder kyss på koreanska)

Pris: 110 kr

tomatox-magic-massage-pack

Tomatox Magic Massage Pack

En ansiktsmask med tomatextrakt som ger en hälsosam och fräsch lyster till matt och grå hy.

Pris: 165 kr

egg-pore-black-head-steam-balm

Egg Pore – Blackhead Steam Balm

En värmande kräm som i kontakt med huden blir en rengörande gel som rengör huden och absorberar olja på bara några minuter. Blackhead Steam Balm fungerar som ett ångbad för huden, vilket öppnar porerna och reducerar pormaskar och orenheter genom en formula av kolpulver och havssalt. Innehåller även Vitamin E, äggskalspulver och ägguleextrakt som mjukgör och återfuktar huden.

Pris: 165 kr

snigelmask

Intense Care Snail Hydro-Gel Mask

En lyxig gelmask som är berikad med filtrerat snigelsekret som ger återfuktning genom att skapa en skyddande barriär som möjliggör en fastare hud.

Pris: 95 kr

latte-art-milk-strawberry-latte-cream-in-scrub

Latte Art Strawberry Latte Cream-In Scrub

Duschkräm med en värmande effekt som öppnar upp och rengör porerna på djupet och ljusar upp huden. I kontakt med huden blir den rosa formulan vit. Innehåller även härligt persikoextrakt som återupplivar huden.

Pris: 165 kr

bamboo-clear-water-fresh-toner

Bamboo Clear Water Fresh Toner

En frisk toner som innehåller 96% bambuvatten som mjukgör och återfuktar huden. Den fräscha formulan har en avslappnad effekt och verkar fuktgivande samtidigt som den avlägsnar smuts, orenheter och döda hudceller.

Pris: 145 kr

Sandra Kastås jobbar som PR-konsult och rådgivare till VD:s i mindre bolag inom ett flertal branscher. Hon driver även sitt eget konstföretag vid sidan av. För Lyx skriver Sandra om konst, inredning, mode och trender.