Finlayson_lakan_ENIGMA

Vinn lyxiga lakan från finska Finlayson!

Det finska företaget Finlayson var något av en pionjär inom landets textilindustri och har faktiskt tillverkat textilier för heminredning och hemmabruk ända sedan 1820! Produkterna finns i över 600 butiker, varav 13 egna, samt en webbshop. Och det är säkert många av oss som har något av deras härliga mönster, med eller utan Mumintroll, hemma i stugan. Kanske utan att tänka på det.

Nu vänder Finlayson alltmer blickarna mot världen och satsar på internationell expansion. Som en del av detta öppnade i april företagets första fristående butik i Sverige, i nybyggda Mall of Scandinavia. I samband med öppningen inleds också en omfattande kampanj för textilåtervinning, där Finlayson tar emot begagnade lakan och handdukar (av valfritt ursprung) och ger dig en viss rabatt på nytt köp för varje inlämnad produkt.

Återvinning och hållbarhet är en del av vår genuina verksamhet. Samtidigt som man bidrar till en mer hållbar samtid skapar den cirkulära ekonomin nya jobb och minskar mängden avfall av textilier. – Jukka Kurttila, VD för Finlayson, om företagets nya återvinningskampanj

Inlämnade lakan skickas till Finlaysons fabrik i Finland där de får nytt liv i form av unika och snillrika trasmattor. Trasmattorna tillverkas i ett format som tillåter att de kombineras på olika sätt, med hjälp av små hakar, och därmed får oändliga användningsområden. Från och med sommaren 2016 finns trasmattorna till försäljning i butik. De insamlade handdukarna i sin tur blir oljebekämpningsmattor.

Finlayson Lakan_butik

Interiör från Finlaysons nya butik i Mall of Scandinavia.

Nu har du chansen att vinna två av Finlaysons underbara lakanset för enkelsäng, från serien ENIGMA (se bild ovan). Lakanen är i 100 % bomull och har måtten 150 x 210 cm, respektive 55 x 65 cm. Priset i butik är 659 kronor per set och mönstret är skapat av den finske textildesignern Sami Vulli.

För att vinna de två lakanseten vill vi att du gillar Lyx.ses Facebook-sida, gillar tävlingsinlägget på Facebook-sidan (följ länken för att komma rätt) samt, i kommentarsfältet till tävlingsinlägget på Facebook-sidan, kortfattat berättar vad du tänker på i samband med begreppet ”finsk design” – och varför. Dela dessutom gärna Facebook-inlägget för ökad vinstchans! Tävlingen är öppen till midnatt den 20 maj 2016.

Vinnaren av de två lakanseten från Finlayson kommer att utses av en jury som består av Lyx.ses grundare, VD samt redaktör. Juryns beslut kan inte överklagas och juryn behöver inte motivera sitt beslut. Eventuell vinskatt betalas av vinnaren. Vinsten kan ej bytas mot kontanter. Juryn meddelar sitt beslut via Lyx.ses Facebook-sida den 26 maj 2016. Lycka till!

 

COMMENTS

Sorry, the comment form is closed at this time.