lekfull testund

Lekfull inspiration till vårens testunder

Att njuta av en god kopp te ute i vårluften är snart ett faktum. Vårens fikastunder kryper närmare och vi får tillfälle att duka upp med mysiga koppar och saftglas med kakfatet på brickan. I England är testunden närmaste en institution med en massa traditioner, men tedrickandet kan också vara en livfull stund med barnen med färgglada tillbehör. Hur njuter du av din kopp te? Vi tipsar om några fina saker till en lekfull testund med familjen.

Baby Nessie tesil

När andra sjöodjur gömmer sig i djupa kastruller håller Baby Nessie till i din tekopp. Där simmar hon runt och förvandlar varmt vatten till smakrikt te!

Baby Nessie_tea_sil_tekopp_lekfull testund

Fyll Nessies mage med ett gott löste och låt henne simma runt några minuter i en kopp så har du snart din favoritdryck redo!

Färgglada tekoppar

Den räfflade dekoren är en permanent detalj hos Royal Copenhagens porslin. Hos servisen Fluted Contrast i design av H.C. Gjedde möts tradition med nutid, vitt med färg, porslin med silikon.

Royal Copenhagen_Fluted Contrast_lekfull testund

Varje år adderas nya lekfulla färger till koppserien. Silikon är praktiskt när man ska hålla i en varm kopp te.

Kaffekannan som poppar

Sagaform prisas för sin kanna Accent och har tilldelats det prestigefulla priset Red Dot Award, Best Product Design 2016. Bakom den flerfaldigt prisade kaffekannan står formgivaren och designern Gustav Hallén. Kaffekannan passar även bra till att fylla med rykande hett tevatten.

Sagaform_Accent_lekfull testund

Red Dot Award, som är skapad av det kreativa navet Design Zentrum Nordrhein Westfalen i Tyskland, kallas för ”nobelpriset i design” och delas årligen ut till innovativa designlösningar världen över.

Det känns fantastiskt kul att få ytterligare ett designpris för Accent. Det ligger mycket tanke bakom både design och funktion – Gustav Hallén, formgivare

Förutom Red Dot Award, Best Product Design 2016 har Accent även fått designpriset Formex Formidable för sin klassiska design och funktion. Priset delades ut av Formex som är Nordens största mässa för design.

Lekfull testund för barnen

Sötaste servisen för barnen har designats av den mått legendariska keramikern Lisa Larson för Cervera och heter Djurpark.

Servis för barnen_lisalarsson_djurpark_Cervera_lekfull testund

Praktisk av melamin, innehållande skål, tallrik och mugg som passar de små. Till finns också bordstabletter och servetter med det söta djurmotiven som Lisa Larson skapat.

Brickan i klassisk design

Nog har vi i generationer sett Iittalas design Kastehelmi – den prickiga glasservisen med assietter, fat, skålar och värmeljushållare. Nu också en fin bricka i design av Oiva Toikka, fast i plywood (bok och björk) med skyddande melaminbeläggning i färgerna gul, laxrosa eller grå.

iittala_kastehelmi_bricka_gul_lekfull testund

Fint att ställa tekopparna, saftglasen och alla tillbehör på för att bära ut i trädgården eller till balkongen.

Med önskan om en glad testund.