5 cyklar för olika behov

Våren är äntligen här i stora delar av Sverige och med våren kommer cykelsäsongen igång på allvar. Fler och fler cyklar, framför allt i de större städerna. De stora hälsovinsterna tillsammans med en allt mer tät trafik och ett hos många något plågat miljösamvete gör att fler lämnar bilen och övergår till att cykelpendla. Dessutom är cykeln på frammarsch bland motionärer, både landsvägscykling och den mer adrenalinstinna skogscyklingen. Här kommer fem olika cyklar för olika behov.

Cyklar 2016

För kontorsnissen – cykEL från Skeppshult

elcykel-skeppshult

En elcykel kan vara ett bra alternativ för den kostymklädde cyklisten som bor i till exempel städer som Stockholm och vill cykla till och från jobbet kortare sträckor utan att bli svettig. Med Skeppshults elcyklar får du tryggheten i en svenskbyggd kvalitetscykel tillsammans med elmotor och batteri från Shimano – en av världens absolut främsta tillverkare av cykelkomponenter. Batteriet klarar över 1000 laddningar och laddas på endast 4 timmar.
cykEL från Skeppshult dam och cykEL från Skeppshult herr.

Pris: ca. 30 000 SEK.

För Hipstern – BikeID Track 2016

BikeID är antagligen Sveriges mest instagrammade cykel, med rätta tycker vi! Dessa otroligt snygga och dessutom prisvärda cyklar är i en klass för sig när det kommer till stilren men samtidigt personlig design. BikeID Track levereras i maj.

bikeid

Track 2016 har två växlar och fotbroms. Växeln är inbyggd i navet och växlingen sker automatiskt vid 18km/h. Cykeln kommer i tre storlekar, 53 cm (XS-S), 56 cm (M-L) och 59 cm (L-XL). Lädersadel och grepp kommer i färgerna Dark Brown, Burgundy, White, Honey och Black.
Läs mer om BikeID Track 2016

Pris: ca. 7000 SEK.

För långpendlaren – Nishiki Pro Eight

nishiki

Nishikis race-hybrider är för många det bästa av två världar. Man har å ena sidan hämtat inspiration från snabba landsvägscyklar och utifrån dessa skapat lättrullade pendlarcyklar med fina köregenskaper. Från andra cykeltyper har man hittat raka styren, hydraliska skivbromsar och en lite mer bekväm sittställning. De är alltså både snabba och pålitliga i ur och skur – just därför är Nishikis racehybrider ett riktigt bra val för både träning och pendling. Alla racehybrider från Nishiki är anpassade för svenska förhållanden och är förberedda för montering av skärmar, stöd och pakethållare. Till råga på allt är de handbyggda i Göteborg!

Nishiki Pro Eight herr
Nishiki Pro Eight dam

Pris: ca. 10 000 SEK.

För elitmotionären med stor plånbok – Bianchi Oltre XR.2

bianchi

Extrem tävlingsraceri för dig med ett stort tävlingsintresse, en stor passion för Bianchi och en stor plånbok. Läs mer om Bianchi Oltre XR.2.

Pris: ca. 100 000 SEK.

För året-runt pendlaren – Skeppshult Elit Norrsken

skeppshult_elit_norrsken

Skeppshult Elit Norrsken är en körglad och snabb cykel men samtidigt stabil och bekväm. Handbyggd i Sverige för svenska förhållanden, med allt vad det innebär gör den till ett utmärkt ämne som vintercykel. Cykeln är komplett med extra stark framlampa, extra baklampa och en integrerad Selle Royal-sadelväska. De inkapslade växlarna tål både kyla och is, och du får en antikorrosionskedja som motverkar rost.
Läs mer om Skeppshult Elit Norrsken.

Pris: ca. 10 000 SEK.

Skrivet av Nils Grundberg.