San Diego

San Diego – mexikanska smaker och vackra stränder

Efter att ha bott i San Diego i ett år har jag samlat på mig flera härliga tips kring det bästa av vad staden har att erbjuda. San Diego är en fantastisk och mångsidig stad, med höga byggnader inne i stadskärnan Downtown och med milslånga stränder en kort biltur bort. San Diego gränsar till både Mexiko och Los Angeles, vilket gör denna stad till något extra. Väljer ni att spendera semestern här går det att hyra en bil och enkelt och smidigt göra en dagsutflykt till både Tijuana och Hollywood.

Yoga på stranden och hiking i bergen

yoga-stranden1_San Diego

Eftersom att San Diego ligger i Kalifornien är det vanligt med en hälsosam och aktiv livsstil. Här finns något för alla, men ska man testa på något så rekommenderar jag yoga på stranden och att gå en hike i Torrey Pines. Hiking-spåret ligger precis vid strandkanten i området La Jolla och här får du en helt otrolig utsikt över havet när du klättrar uppför berget som spåret ligger på. Ett plus, om du precis som jag älskar djur, är stranden Casa Beach. På denna strandkant huserar nämligen ett tjugotal sälar. Gå dit och säg hej!

Pulserande stadsliv och grönskande park

San Diego erbjuder allt från coola nattklubbar och finrestauranger till en stor och härlig park att promenera i. Balboa Park ligger mitt i staden och är enorm. Här kan du gå på museum, titta på Imaxbio och njuta av parkens olika vackra delar. I parken finner du fontäner, vackra byggnader och olika sorters miniparker. Bland annat en del med olika sorters rosor och en annan del med olika sorters kaktusar.

grand-hyatt1_San Diego

Balboa-park_San Diego

downtown-san-diego_San Diego

Vill ni vila fötterna så gör ni det bäst på en av San Diegos härliga barer. Avnjut en härlig drink på Grand Hyatt på våning 40 med utsikt över staden eller smaka den lokala ölen på en mysig bar nere i området Little Italy. Under min tid i San Diego valde vi att bo ett halvår i ett hus vid stranden, och den andra halvan spenderade vi här i Little Italy. Främst för att det är en sådan mysig del av stan – här finns det massvis med bra italienska restauranger, caféer och varje söndag ställs det ut en stor marknad här. Passa på att köpa en nyttig grönkålssmoothie!

Eftersom att San Diego ligger så nära Mexiko är många av stadens restauranger influerade av mexikanska smaker. En av mina absoluta favoritdelar av staden är Old Town. Missa för all del i världen inte detta! Hit går man för att avnjuta äkta mexikanska tacos, sippra på iskalla Margaritas och njuta av livet. Ett tips är taco Tuesday! Då köper man tacos superbilligt – blir inte bättre än så!

Shoppingsugen? Det finns massvis med butiker nere i downtown men mitt tips är att ni tar hyrbilen och åker till en härlig shopping mall som Fashion Valley eller Westfield UTC istället. Här finner du ett stort utbud av klädbutiker och sköna utomhussoffor när du vill vila fötterna. Helst med en frozen yoghurt i handen.

Mitt sista tips för er som är inne i stadskärnan är att gå ner till marinan – här kan man gå en mysig promenad längs med det turkosa vattnet och hoppa på en båttur. För vad sägs som att titta på delfiner och valar i havet? Jag kan lova att det är en helt fantastisk upplevelse!

Vackra milslånga stränder

San Diego har flera olika sorters stränder och här får ni välja strand efter tycke och smak. Det som alla stränder har gemensamt är dess vackra, vita och finkorniga sand och det turkosblåa havet att bada i. De två bästa stränderna enligt mitt tycke är Coronado Beach och Mission Beach.

Coronado Beach är över en mil lång, vilket gör att man inte behöver trängas om en bra strandplats. Här kan ni också ta en titt på magnifika Hotel Del Coronado, där flertalet filmer spelats in med bland annat Marilyn Monroe. Hotellet har också huserat flera kändisar så som Oprah Winfrey, Brad Pitt och Al Pacino.

Mission-beach2_San Diego

mission-beach3_San Diego

Mission Beach passar er som tycker om när det händer mycket. Här finns mysiga strandbarer, restauranger och till och med ett tivoli! Passa på att ta en promenad längs strandkanten, hyr en cykel eller ta en privat surfinglektion. Själv testade jag både stand up paddle och hoppade på en hel termins surfingkurs, där det sistnämnda var en ordentlig utmaning – både psykiskt och fysiskt.

Upplev hettan ute i öknen

dessert-borrego_San Diego

Hyr ni en bil, vilket är att rekommendera i en stor stad som San Diego, får ni absolut inte missa att göra ett besök ute i öknen. Ökenmiljön är något utöver det vanliga och som man bara måste uppleva med egna ögon. Anza Borrego Desert State Park ligger cirka en timme utanför San Diego och där kan ni gå häftiga hikes bland berg och ökensand.

Här finns det kaktusar som blommar, vilda getter i bergen och palmer som skuggar skönt. Glöm inte att packa med er mycket vatten och sköna promenadskor!