Pig & Hen – handgjorda armband från Amsterdam

Nederländska Pig & Hen har lanserat sjömansinspirerade accessoarer för män. I början av 1600-talet var holländarna en ledande sjöfartsnation som seglade ut till okända delar av världen, med den största flotta världen någonsin hade sett. Man upptäckte de nya länder, olika levnadssätt men också sprang man på några stora hinder på vägen. För att skydda sig mot otur hade männen ofta en tatuering av en gris och en höna på sina fötter. Man trodde att det gav seglarna förmågan att överleva när de var tvungna att överge fartyget.
Sjömännen tyckte att de skulle kunna hitta mark, precis som grisen och hönan som hölls i trälådor och därmed flöt, och skulle låta strömmen föra dem hem.

Armbanden är handgjorda i Amsterdam genom att använda autentiska fartygsrep som låter användaren bära på det nederländska arvet. De är avsedda att överleva en livstid, är starkare än stål och kommer att åldras som ditt rynkiga ansikte.

We live life on the edge and love doing it with passion. We swim with sharks, throw down in the mud, sail across oceans and drink a bit too much, but that’s just us.

Pig & Hen

Pig & Hen Pig & Hen Pig & Hen Pig & Hen Pig & Hen Pig & Hen Pig & Hen Pig & Hen Pig & Hen Pig & Hen Pig & Hen Pig & Hen Pig & Hen Pig & Hen Pig & Hen Pig & Hen Pig & Hen Pig & Hen Pig & Hen Pig & Hen Pig & Hen Pig & Hen Pig & Hen Pig & Hen Pig & Hen

Whatever our thrills are, we live that day-to-day life and in the end we always want to find our way back home, to our loved ones.
We have created Pig & Hen to help us find that way…

Pig & Hen

Vår egen Riddare. Björnstierne är sommelier och älskar, skriver och utbildar om vin men kallar sig inte vinrecensent. Hjärtat slår ett helt fyrverkeri extra för den ädla drycken Champagne.