Volegov ställer ut för första gången i Skandinavien

Konstnären Vladimir Volegov visas för första gången i en samlad utställning i Skandinavien under Konst- & Antikmässan i Älvsjö. Passa på att se en av samtidens mästare!

Volegov är en rysk konstnär av den gamla skolan. Han började måla vid tre års ålder och fick sin tidiga utbildning vid en konstskola. Efter sin militärtjänstgöring kom han in på The Lvov Polygraphic Institute i det forna Sovjetunionen. Som ung inspirerades han bland annat av den ryske realisten Ilja Repin och den mer impressionistiske Valentin Serov. Under senare år har han influerats av konstnärer så som John Singer Sargent och Joaquin Sorolla. Från dem fick han sin stil som går åt romantisk realism. Han är också starkt influerad av Anders Zorn.

Vladimir_Volegov_galleri_melefors_dam_INTEXT

“En modern mästare av den gamla skolan som tillhör de främsta nutida ryska konstnärerna. Han har en fantastisk förmåga att fånga ljuset på dukarna. Med sin vibrerande färgpalett och djärva drag, skapar han figurativa målningar, som fångas i ett fruset ögonblick. Volegovs målningar besitter en tidlös känsla. Förgrundsgestalter i hans motivkrets är ofta kvinnor och barn med omgivande landskap, där målningarna är rika med varma färger.
Under 90-talet började Volegov resa runt i Europa och försörjde sig genom att måla porträtt av kvinnor på gatorna i bland annat Barcelona, Berlin och Wien. På Europas gator fick han med andra ord tillfälle att finslipa sin förmåga att avbilda den mänskliga formen. Hans målningar har som sagt ofta kvinnor och barn som motiv, och hans romantiska stil som gränsar till det sublima har gjort hans tavlor eftertraktade både i Ryssland, Europa och i USA.

Vladimir_Volegov_galleri_melefors_flicka_INTEXT

Volegovs verk finns endast i ett fåtal utvalda gallerier och privata samlingar i världen. Under Konst- & Antikmässan ställs hans verk för första gången ut i Skandinavien i en samlad utställning. Passa på att se dem i monter C14:41, Galleri Melefors.