lyxhotell

Lyxhotell i Åre vinner Tripadvisors Travellers’ Choice

Copperhill Mountain Lodge har valts ut av TripAdvisor för utmärkelsen Travellers’ Choice™ i kategorin Lyxhotell, på placering nio av tio. Som högst rankade hotell i Åre är det väl värt ett besök nästa gång du vill unna dig en lyxig fjällresa.

Copperhill Mountain Lodge är ett åretruntöppet designhotell på toppen av Förberget i Åre-Björnen, med vidsträckta vyer över fjällvärlden, samt skidåkning och vandring direkt utanför dörren. Deras spa har vunnit pris som Europas bästa, och därutöver har de restaurang, bar, skiduthyrning, gym, aktiviteter och egen helikopterplatta.

Lyxhotell_Copperhill_Mountain_Lodge_TripAdvisor_fjällen_åre_spa_Gösta_Fries_INTEXT

Level SPA är Copperhill Mountain Lodges prisbelönta spaavdelning med nio behandlingsrum, inomhuspool, varma källor inne och ute, bastu och panoramavyer mot fjällvärlden. Foto: Gösta Fries

Hotellets moderna arkitektur är skapad av den amerikanska arkitekten Peter Bohlin – mottagare av USA:s förnämsta arkitektpris, The AIA Gold Medal 2010, och är känd för bland annat Bill Gates privata hus. Därtill kan hotellets gäster njuta av en ansedd samling samtida, europeisk konst. Kort och gott har de nästintill allt som tänkas kan för att tillgodose varje gästs behov.

“Jag känner mig så stolt över alla mina medarbetare som har bidragit till den här segern.” “För våra gäster är de mest kräsna recensenterna man kan tänka sig. De är resvana, vill ha hög kvalitet i allt de väljer, kommer från hela världen och har stora förväntningar på sin vistelse hos oss. Den här utmärkelsen sporrar oss att fortsätta utvecklas och bli ännu bättre,” säger hotelldirektör Pernilla Gravenfors.

Lyxhotell_Behandlingsrum inspirerat av en samisk kåta, i hotellets spa "Level Spa & Health Club". Foto: Jonas Kullman

Behandlingsrum inspirerat av en samisk kåta, i hotellets spa “Level Spa & Health Club”. Foto: Jonas Kullman

Detta är det fjortonde året som TripAdvisor utser världens populäraste hotell baserat på miljontals omdömen och åsikter insamlade under ett enda år från resenärer världen över. Vinnarna fanns i följande kategorier: populäraste hotellen, fynd, B&B och värdshus, lyx, bästa service och mindre hotell. Enastående service, värde och kvalitet utmärker vinnarna av Travellers’ Choice.

“Vi gratulerar de verksamheter som har fått utmärkelsen Travellers’ Choice för hotell”, säger Barbara Messing, Chief Marketing Officer för TripAdvisor. “Resenärer som planerar nästa resa bör kolla in vinnarna, som redan har tjusat miljontals av TripAdvisors användare.”

Om du vill läsa omdömen och åsikter från resenärer om Copperhill Mountain Lodge hittar du dem hos TripAdvisor, och de övriga vinnarna av Travellers’ Choice 2016 här. Nedan kommer några bilder som vi hoppas gör dig lika sugen på en fjällresa som vi blev!

Lyxhotell_Copperhill_Mountain_Lodge_TripAdvisor_fjällen_åre_rum_INTEXT

Silversvit i höst med Åreskutan i bakgrunden. Foto: Jonas Kullman

 

Lyxhotell

Hotellets lobby. Obehandlade limträbalkar, öppet till nock och en 200 kvadrameter stor kopparvägg karaktäriserar interiören på Copperhill Mountain Lodge, som är signerad den amerikanska arkitekten Peter Bohlin. Foto: Nic Lehoux

 

Lyxhotell_Copperhill_Mountain_Lodge_TripAdvisor_fjällen_åre_rum_the_copper_INTEXT

Bröllopssvit Silver. Foto: Jonas Kullman

 

Lyxhotell_Copperhill_Mountain_Lodge_TripAdvisor_fjällen_åre_spa_Nic_Lehoux_INTEXT

Level SPA. Foto: Nic Lehoux

 

Lyxhotell_Copperhill_Mountain_Lodge_TripAdvisor_fjällen_åre_exteriör_Jonas_Kullman_INTEXT

Exteriören, i vinterskrud. Foto: Jonas Kullman