alla hjärtans dag

Alla Hjärtans Dag – tips för alla sinnen

Alla hjärtans dag närmar sig. Den 14 februari är det perfekta tillfället att uppvakta och uppskatta varandra. Vi har några tips!

För kärleksskålen

Det alkoholfria valet för den romantiska Valentines-skålen faller på ekologiska GodaBubblor från GodDryck. Mysigt bubbel för en stund på tu man hand, men också en fin gest för andra i och med att alla intäkter går till välgörenhetsorganisationen Hand in Hand för att stötta kvinnligt entreprenörskap i utvecklingsländer. Till Valentines finns GodaBubblor No1 att tillgå, men framåt våren får vi även tillfälle att skåla i alkoholfritt rosébubbel i GodaBubblor No2 som snart lanseras (i butik 1 mars 2016).

alla hjärtans dag_Goda Bubblor No 1

Vill du hellre köra på riktig champagne för årets kärleksskål kan du med fördel välja en rosé från anrika champagnehuset Mumm. Den allra första Mumm-rosèn tillverkades kring år 1860 och kallades då för ”the Royal Rosè”.  Ett decennium senare har nu Mumm Rosè anammat en ny design på flaskan med en elegant rosa färg.  Flaskan är målad med vattenfärg av den kända Japanska konstnären och vännen till kungahuset; Lèonard Foujita.

alla hjärtans dag_Mumm Le Rosé
Mumms Le Rosè är en hyllning till de eleganta Royal Courts i Europa.

För smaklökarna

Italienarna sägs vara bäst på romantik och kärlek. Fira Alla Hjärtans Dag med en Italiensk middag hemma eller på stan för att vara säker på en kväll i romantikens tecken. Bland andra Café Milano vid Kungsträdgården i Stockholm har en specialmeny för kvällen till ära där ni kan spendera kvalitetstid med varandra över en god måltid. Tänk Lady och Lufsen och den där pastan…

Canelé, my dear?

Det trendiga franska bakverket från Bordeaux – vissa kallar den söta lilla canelén den nya macaronen. Bakas färska med seg, karamelliserad utsida och silkeslen insida.

alla hjärtans dag_caneles

Precis som med Absolut Elyx är det koppar som ger caneléen dess unika egenskaper och därför har Sophies Canelé på St Eriksgatan 81 i Stockholm tagit fram en speciell Elyx-canelé i begränsad upplaga smaksatt med ros och Absolut Elyx inför årets Valentine.

alla hjärtans dag_Sophies CalenésSophie! Foto: Emma Svensson/Studio Emma Svensson.

För lycka

Kakaobönan innehåller ämnen som påverkar vårt psyke i positiv riktning. Choklad innehåller bland annat viktiga aminosyror, till exempel en som tillverkar lyckohormonet serotonin. Det är alltså inget nytt att man blir glad och upprymd av choklad! Men kanske mest för att det smakar gott. Dessutom sägs det att mörk choklad är bra för hjärtat och främjar immunförsvaret. Hemligheten ligger i den höga halten av vitamin- och mineralrik kakaomassa i den mörka chokladen. Detta betyder att du ska välja en choklad av hög kvalitet och hög andel kakao.

alla hjärtans dag_Åkessons Choklad__beskuren_Foto Michaela Hemgren

Åkessons choklad är en av världens främsta varumärken inom kvalitetschoklad. Bertil Åkesson är son till en svensk diplomat som på 1970-talet slog sig ned i Sambirano-dalen på norra Madagaskar. Förutom ekologisk kakao i världsklass odlas även olika sorters peppar (som även används i flera utav chokladkakorna) och vanilj. Åkesson levererar kakao från sina odlingar till ett stort antal framstående bean to bar-tillverkare.

Bertil är lite av en superstjärna inom finchoklad och finkakaobranschen – Erik Hammar, Kakaw.se

Kakaw.se är distributör av kvalitetschoklad med fokus på bean-to-bar och har bland andra Åkessons, Metisto och Chocolate Tree.

alla hjärtans dag_Åkesson chokladÅkessons chokladkakor tillhör bland de mest prisbelönta i världen och förra året utsågs Åkesson’s till årets tillverkare på Great Taste Awards i London. Det finns 11 olika kakor att välja mellan och den med peppar är den som Åkesson är känd för. I Stockholm säljs Åkesson’s på NK Konfektyr, Eat! Ekoaffären och Urban Deli.

För kärleksmums

Åkessons choklad är nog för fin för att baka på, men ett tips är i alla fall att baka en chokladkaka av kärlek till din älskade i hjärtformade formar från Le Creuset. Varför inte gå efter ett recept på fransk chokladfondant? Amour.

alla hjärtans dag_Le Creuset_hjärtformar_ramekinsInget symboliserar kärleken tydligare än ett rött hjärta – och Le Creuset har flera att välja mellan. En perfekt present är de klassiska hjärtformade ramekinerna i den djupa och intensiva, röda Le Creuset-färgen Cerise.

För honom

alla hjärtans dag_Esprit SS16_bruna loafers  Vår och sommarkollektion – Esprit loafers i brun mocka och röd näsduk för kavajen från John Henric. 

Stilmedvetna loafers, näsduken och slipsen åker på för att charma din partner.

alla hjärtans dag_Stephen-F-SS16Modellen Alex Lundqvist visar vårens mode genom Stephen Fs kollektion för SS16. 

För henne

Vackra plagg i spets, sexiga klackar, den lilla röda och romantiska underkläder.

alla hjärtans dag_Asymmetrical Ruched Knit Dress in Hibiscus Red Röd klänning och höga klackar från Just Fab. Röda underkläder från Esprits vår/sommarkollektion.

För att du ska känna dig extra fin

Vad passar inte bättre än rödlackade naglar under denna kärlekens dag? OPIs färg Ro-Man-ce on the Moon passar perfekt för ändamålet.

alla hjärtans dag_OPI_Ro-Man-ce on the MoonOPIs nagellack finns i över 400 olika nyanser och är kända för sin höga kvalitet.

För glitter kring halsen

Ge bort något vackert eller lyxa till det för dig själv. Sif Jakobs Jewellery har hjärtformade smycken med zirkoner för både hals, öron och armled.

alla hjärtans dag_Sif Jakobs_Alba Amore    Sif Jakobs Jewellery Alba Amore halsband och Amore örhängen. 

För feromonerna

FEZ Perfume Oil från Kahina Giving Beauty är en exklusiv parfymolja baserad på ekologiska oljor med kryddiga toner av kummin och kryddnejlika. Den varma doften avrundas med exotiska noter av ros och fräsch apelsinblom som tillsammans med patchouli, vetiver samt ylang ylang skapar en unik och sensuell parfym, perfekt för den mest kräsna parfymälskaren.

alla hjärtans dag_FEZPerfume_bottleboxrosepetal_ontable_v3.2Parfymoljan har en långvarig doft och kommer i en stilren glasflaska med applikator i form av en rostfri stålkula som erbjuder en jämn och smidig applicering.

 För mysstämningen

Byredo Loose lips doftljus som sätter både rätt skimmer och god doft. Inför Alla Hjärtans Dag 2016 har man tillverkat Loose lips-ljuset i rosa vax med rosa etikett.

alla hjärtans dag_Byredo - Loose Lips Valentine's Day 2016

För förlängd romantik

Överraskar varandra med en weekendresa till våren och skapa långvariga minnen tillsammans.

Kärlek till alla!

COMMENTS
  • Hej, besök gärna min blogg, jag är relativt ny på den här bloggrejjen och det betyder jättemycket om ni tar er en titt, kanske kommenterar/ gillar och det vore helt underbart om ni skulle vilja följa mig. Kram <3

    2016-02-18

Sorry, the comment form is closed at this time.