prettypegs

Prettypegs lanserar unika möbelben till förmån för Clowner utan Gränser

Prettypegs och Mini Empire Sweden har lanserat möbelbenet “Pretty mini clowns” till förmån för Clowner utan Gränsers arbete för barn som lever i extrem utsatthet. Lekfulla ben till ditt hem samtidigt som du bidrar till att göra någon annans vardag lite gladare för en stund.

prettypegs

Clowner utan Gränser har arbetat för barn på flykt under flera år och runt om i världen. Under ett par år har de också arbetat på asylboenden och andra samlingsplatser för barn som sökt skydd i Sverige för att ge dem ett varmt välkomnande hit.

Every year over one hundred clowns, jugglers, acrobats and musicians travel to some of the world’s most difficult places to bring hope and joy. They help transform places of grief and emotional suffering into celebrations of laughter, joy and hope. Other organizations makes people survive, Clowns Without Borders makes people start living again. – Prettypegs

Prettypegs erbjuder utbytbara möbelben som adderar färg och karaktär till alla typer av möbler – och oavsett tillverkare. Lekfulla ben till IKEA-soffan, andra fåtöljer och sängar gör att du kan skapa ett helt annat uttryck och förnya möbeln.

Otto_450_Clown_miljöbild_prettypegs

Designer och grundare för Prettypegs är Jana Cagin och Mikael Söderblom.

Ett enkelt och kreativt sätt att sätta en personlig prägel på sin möbel. Och precis som ett par favoritskor så sätter fina möbelben helheten – Jana Cagin & Mikael Söderblom

Benen finns i olika modeller, färger, höjder och material.

Round 410 otto black_prettypegs

Clowner utan Gränser grundades 1996 i Sverige och arbetar för att med föreställningar och workshops sprida hopp och glädje till barn i krisdrabbade områden. I Sverige arbetar clownerna med att sprida kunskap om och engagemang för barns rättigheter samt möter barn som kommit på flykt till Sverige och önskar dem välkomna hit genom skratt och lek.

prettypegs

Vinsten från försäljningen av de fina handmålade möbelbenen går till Clowner utan Gränsers arbete och akutinsatser att väcka hopp och öka självkänslan hos människor på flykt.

Sad clowns_prettypegs