Spektakulär tågresa genom klippiga bergen i Kanada

Västra Kanada och nordvästra hörnan av USA är en drömdestination för naturälskare med dess snötäckta berg, glaciärer, vattenfall, lummiga skogar och unika djurliv. En tågresa med lyxiga Rocky Mountianeer är ett fantastiskt sätt att uppleva denna magnifika natur och otillgängliga terräng.

Rocky Mountianeer är världens största privatägda lyxtågkompani och företagets fyra olika tågrutter genom de kanadensiska klippiga bergen räknas som några av världens bästa tågresor.

tåg Kanada

Rocky Mountianeer-tågen åker på räls som lades av järnvägsbyggare under 1880-talet vilka knöt ihop långväga områden i de då nya nationen Kanada. Tack vare dessa järnvägsmän är det idag möjligt att åka långs de mest oförstörda av områden under väldigt bekväma förhållanden. Tågvagnarna har dessutom stora panoramafönster ut mot sidorna och taket vilket gör att du inte missar en grej på färden.

mountains

Här i den kanadensiska vildmarken är det naturen som dominerar och tipset är att ha en kikare till hands. Med lite tur dyker det upp en mäktig grizzlybjörn, en svartbjörn eller en svävande örn i detta mäktiga landskap.

rocky mountains tåg

Den mest populära tågrutten går mellan Vancouver till Lake Louise eller Banff på den historiska Canadian Pacific Track som sammanlänkade British Columbia med resten av Kanada när den byggdes för 125 år sedan. En av höjdpunkterna är den dramatiska höjdstigningen genom de så kallade Spiral Tunnels som är en imponerande stycke byggnadsteknik.

Från regnskog till guldfeber

En av tågresorna går från norra Vancouver via den kända bergsstaden Whistler vidare förbi smaragdgröna sjöar och Frazer Canyon mot den historiska staden Jasper. På vägen serveras dessutom högklassig mat i en unik miljö.

klippiga bergen tåglinje

glastak lyxtåg

Tågfärden bjuder på några av världens mest hisnande vyer och miljöer via tåg med praktfulla bergstoppar och djupa dalar. Vad sägs om ett berg så högt att det har sitt eget klimat på toppen? Mount Robson med sina 3954 meter är det högsta i de kanadensiska klippiga bergen.

Om dagen njuter du av de spektakulära vyerna och på natten stannar tåget i olika byar eller städer så att tågresenärerna kan checka in i sköna hotellrum på plats. Detta möjliggör även att du kan kombinera din redan exklusiva resa med andra roliga aktiviteter såsom en helikoptertur, guidade bussturer, glaciärvandring, hyra bil för en egen rundtur eller att bara promenera runt i den lokala omgivningen.

helikopter

Tågresa av denna kaliber är en dröm för många och ger med all säkerhet sina resenärer en oförglömlig resa och nya ovärderliga bekantskaper längs vägen. Efter tågresan kliver vissa ombord på en lyxkryssare för en tur i Alaskas fjorder och äventyret fortsätter….

Silverseas Explorer_AlaskaLyxkryssaren Silver Explorer i Alaskas fjorder. 

Fotografier publicerade med tillstånd från Atlantic Link.