fjärde advent

Fjärde advent – dags att börja duka julbordet

Nu är det inte många dagar kvar till julafton 2015. Dan före dan före dan före dan före dopparedan! Fyra dagar räknar vi ner till dagen då många delar en stund framför Kalle Ankas julafton, äter julbord, får besök av tomten och framför allt umgås med nära och kära.

Nu är det hög tid att börja tänka på juldukningen. Vi lämnar några vackra tips av olika slag för det dukade bordet och önskar därmed en fin fjärde advent.

fjärde advent_Sthål_fatDet grå uppläggningsfatet kommer från designduon Sthål som ger oss omsorgsfullt designad keramik för vardag och fest. Sthåls fat och skålar gör maten visuell rättvisa och ger festen en fin inramning.

Rustafjärde advent_Rusta_jul_dukning har allt för en smakfull juldukning. Vi gillar de grå julhandukarna som kan dubbla som servetter. Fat, skålar, tallrikar, bestick, glas, flaskor, kuddar och duk kommer alla från Rusta. Styling: Filippa Egnell och Ingrid Taylor. 

fjärde advent_Rusta jul_Detalj

En uppdaterad dansk klassiker. Glasflaskan med de karakteristiska pelarna har varit en del av Holmegaards DNA sedan grundandet 1825.

fjärde advent_Holmegaard_Anniversary spirits bottle_interiorHolmegaards “Kluckflaska”, med all den charm som kännetecknar munblåst glas av finaste kvalitet, kommer i jubileumsutgåva i begränsad upplaga. Jubileumsfärgen är rökbrun. 

Mateusfjärde advent_Mateus Jul många färger kan du kombinera för att hitta det som passar ditt julbord. 

fjärde advent_Royal Copenhagen_Stjerne Riflet JulDanska Royal Copenhagen bjuder på en traditionell jul med vackra porslinet Stjerne Riflet Jul att duka med. Kaffekoppar, fat, skålar och kakburkar med grön girlang, röda rosetter, gulddetaljer och julgransdekorationer.

Lyx.se önskar Glad Fjärde Advent!