lyxiga julklappstips

Lyxiga julklappstips för henne, honom & hemmet

Hellre ge bort få julklappar av hög kvalitet och god design än en hel hög av saker som inte håller i längden. Här tipsar Lyx.se om några väl utvalda och exklusiva godbitar för både henne, honom, båda och hemmet.

För honom

Bond är aktuellt återigen i och med höstens filmpremiär av SPECTRE – den 24:e Bond-filmen i ordningen. För tredje gången ser vi Daniel Craig som Ian Flemings Janes Bond 007. Som alltid är Bond klädd som en riktig gentleman i många scener med välskräddade kostymer och allehanda attiraljer.

lyxiga julklappstips_The OMEGA Seamaster 300 Bond_233.32.41.21.01.001Omega Seamaster 300 ”Spectre” Limited Edition.

Klockan är en Omega. Ända sedan filmen Golden Eye 1995 till Skyfall 2012 har 007-agenten haft en Omega på armen.

Jag var övertygad att Bond, en sjöofficer, en dykare och distinkt gentleman skulle bära en Seamaster med den blå urtavlan – Lindy Hemming, Oscar-vinnare för bästa kostym i GoldenEye

Omega-klockorna som Bond bär i SPECTRE heter Seamaster 300 ”Spectre” Limited Edition som är en uppdaterad version av den klassiska dykvarianten som lanserades av Omega 1957, samt Seamaster Aqua Terre 150 M Limited Edition.

lyxiga julklappstips_SE_AquaTerra_JamesBond_Ambiance_C_23110422103004Omega Seamaster Aqua Terre 150 M Limited Edition.

En lustig anekdot är att Daniel Craig själv gick och köpte en vintage Omega-klocka i en second-hand affär inför castingen av filmen då han för första gången skulle bli Bond. Hans tanke var att om han inte fick rollen, så skulle han påminnas om att han i alla fall nästan fick rollen! Fyra filmer senare vet vi svaret.

Den ultimata accessoaren för din man i jul.

För henne

Stockholmsbaserade smyckesdesignern Isabel Lennse släppte sin första kollektion 2012. Med sitt rena formspråk och sin passion för ädla metaller skapar hon moderiktiga smycken i guld, silver och diamanter.

Hennes höstnyheter visar nytänk på smyckesmarknaden.

lyxiga julklappstips_Smycken Isabel LennseIsabel Lennses – Fighter. 

Med sina silversmycken Twisted och sina ringar Fighter med spetsiga briljanter blir det spännande alternativ till andra smycken.

lyxiga julklappstips_Smycken silver

Ringarna med svart diamanter som dessutom placerats upp och ner i jämförelse med klassisk fattning skapar ett rockigare intryck.

lyxiga julklappstips_ black diamond fighter rose

Ultralyx att få ett sådant här vackert smycke i klappen under granen.

För båda

Träning är väl alltid på tapeten efter jul- och nyårsledigheten. Vilket bättre sätt finns att hålla koll på hur du mår och utvecklas än med hjälp av den senaste tekniken, oavsett vilken idrott eller form av träning du åtar dig.

Hälsa och välmående borde alltid ligga högst upp på prioritetslistan för alla människor. Jawbone lanserar en ny kollektion aktivitetsarmband, designade av Yves Behar, som hjälper dig hålla koll på din sömn och hur många steg du tar.

lyxiga julklappstips_Jawbone_armbandUP3, som är det mest tekniskt avancerade armbandet, mäter dessutom din puls vid olika tillfällen under dagen.

lyxiga julklappstips_up2-lifestyle-11-highresJawbone UP2.

Med appen kan man logga vad man äter och hur man rör sig. Lagom till jul finns armbanden i 6 nya färger, utöver de tidigare färgerna svart och silver.

För hemmet

Dry Things är designföretaget som tar fram lokalt producerade och hållbara produkter till hemmet. Deras posters vill man ha allihop och favoriterna bland deras möbler och inredningsaccessoar är de ultrasnygga skärbrädorna Piece of Wood och klädhängaren i rustik koppar.

lyxiga julklappstips_walnut_brass_L_low

I höstas smyglanserades ett bord som heter The Fishbone Table som inspirerats av den vackra patinerade fiskbensparketten hos deras vänner i Paris. Bordet tillverkas av en möbelsnickare i Stockholm på beställning. Man väljer mellan den naturliga looken eller med en mörkare så kallad tobaksfärg. Varje bord blir one-of-a-kind och blir ett vackert blickfång i vilket rum som helst. En investering för det gemensamma hemmet.

lyxiga julklappstips_fishbone_drythings

Vi tipsar även om populära författaren Jesper Walderstens nya bok POEM som ges ut av bokförlaget Max Ström.

lyxiga julklappstips_Poem_Jesper Waldersten

Hans tidigare böcker har hyllats av både recensenter och läsare. Med sin unika stil har han nu skapat sin första diktsamling med tillhörande illustrationer.

lyxiga julklappstips_Poem_Svenskt Tenn

Jesper Walderstens arbete med boken och hans bilder ställs ut i inredningsbutiken Svenskt Tenn på Strandvägen i Stockholm fram till den 20 december.

Lev väl, må gott och njut av livet. God jul och gott slut önskar Lyx.se.