lyxfastigheter

Lyxfastigheter till salu – vart skulle du vilja flytta?

Det är som man brukar säga – önska sig får man alltid. Men det är så klart inte alltid det går i uppfyllelse. Att önska sig och drömma förgyller livet. Ofta kan resan till att uppfylla sin dröm vara det som är mest spännande. Var drömmer du om att leva och bo? Här får du tips om några extraordinära hem att drömma om.

Vår egna stjärnmäklare, svenske Fredrik Eklund, som vi kan följa i TV-serien Million Dollar Listings säljer den ena miljonärsvåningen efter den andra. Och då talar vi dollarmiljonärer många gånger om. De lyxfastigheter vi kan beskåda på deras hemsida, med fönster ut mot staden som aldrig sover och vackra vyer ut mot Hudson River, är smått overkliga i storlek, arkitektur, design, inredning och pris. Får oss att undra hur just de personer som äger dessa penthouses lever sina liv.

Soho’s kronjuvel – Puck Penthouses på Manhattan

Takvåning i en annan värld. Längst upp i det berömda Puck Building i Soho, New York, har vi drygt 650 kvadratmeter boendeyta och därutöver ca 480 kvadratmeter terrass med utsikt över New Yorks takåsar. Detta palatsliknande hem har sex sovrum, walk in garderober, öppen spis, bibliotek, gym, bio och vinkällare. På terrassen ryms en speciell yogaplats, golf putting-green, gasgrillar, bubbelpool och bar. Allt är specialritat av Jose Ramirez arkitektbyrå.

Las Vegas – underhållningens huvudstad

Vad sägs om en privat utomhusbio på taket? Samla de närmaste 10 och kolla på en Hollywoodrulle. Inga konstigheter. En av de många bekvämligheterna på denna enorma takterrass och penthouse är en egen utomhusbio med rader av bekväma stolar där man tillåts underhållas av både rullande film men även den spektakulära utsikten över Las Vegas stadsljus. Över 550 kvadrat boendeyta, privat hiss, 9 meter i takhöjd, gym, DJ-bås och bubbelbad för 20 personer om du tröttnat på biofilmen.

Vegas_bio_utePrivat utomhusbio på taket i Las Vegas. Foto: Sothebys Realty.

Schweizisk herrgårdslyx vid Genevesjön

Denna nätta herrgårdsfastighet på 13 hektar ligger vid Genevesjöns strand med egen brygga, tennisbana, pool, flera växthus, två stall, lekplats för barn, öppna ängar och skog.

Schweix_båt

Huvudbyggnaden på 1380 kvadratmeter uppfördes 1923 och har renoverats vid flertalet tillfällen de senaste åren. Ett avskärmat och exklusivt boende.

Herrgård_SchweizHerrgårdsliv i Gland mellan Geneve och Lausanne. Foto: Sothebys.

Fjälliv de ultraluxe – Colorado ranch

Elk Mountain Lodge ligger i Castle Creek Valley utanför Aspen, Colorado. 28 rum (med 25 badrum) fördelat i 13 hus. Huvudbyggnaden är över 1300 kvadratmeter. Underhållningssal, sportsal, stall, vinrum och flera spa. Därutöver en egen sjö full med öring och magiska vyer över de omkringliggande bergen och dalarna. Här pratar vi dock 100 miljoner. Dollar. 

Colorado  Elk Mountain Lodge i vackra Coloradobergen. Foto: Sothebys.

Bo vid den här stranden?

För dig som drömmer om ett hem vid en 5 kilometer lång, exotisk strand. Välbevarad natur i Brasilien kan fungera som grund.

Strand_BrazilienStrandlyx i all sin naturliga prakt.

Foto ovan: Sothebys.